tisdag 15 oktober 2019

Tisdagstrion - Bäst just nu


I ugglan & bokens Tisdagstrion är veckan temat "Bäst just nu" och det skall väl inte vara så svårt att hitta tre stycken.

Det har inte varit så många riktiga fempoängare det senaste och den jag gav fem poäng, är en ganska svag femma. Men det betyder ju inte att den inte var bra. Här är de bästa böckerna, eller de jag rekomenderar av det senaste jag läst.


Näktergalen av Kristin Hanna nockade mig lite. Jag var inte alls beredd på att bli så känslomässigt engagerad. Den handlar om två systrars öden i Frankrike under andra världskriget. En syster kan inte annat än att söka sig till motståndsrörelsen och den andra sitter fast med hem och barn och väntar desperat på att hennes man skall komma tillbaka från kriget.

Folk med Ångest av Fredrik Backman är en galen bok om en lägenhetsvisning som inte blir som vanligt. Man skrattar samtidigt som det finns ett djup och dysterhet över alltihop. Backman är fantastisk på den balansgången och han har ett sätt med ord som är avundsvärt. Läsvärt helt klart.

Liftarens Guide till Galaxen av Douglas Adams kanske inte fick det högsta betyget, men det betyder inte att jag inte rekommenderar den. Den hade sina stunder och kunde tidvis vara riktigt rolig. Handlingen i sig var kanske inte så mycket att ha, men sättet den är berättad och karaktärerna var lite underfundigt skrivna. Nu lyssnade jag på den på Engelska med Stephen Fry som inläsare, fixar du lyssna på en bok på engelska, lyssna på denna inläsning. Stephen Fry är fantastisk på att nästan dramatisera det han läser, vilket ger en ytterligare dimension.

16 kommentarer:

 1. Folk med ångest är ju så bra :)

  SvaraRadera
 2. Backman och Douglas gillar jag också :)

  SvaraRadera
 3. Liftarens guide till galaxen har jag ännu inte läst fast jag har hört talas om den under så många år. Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
 4. Liftarens guide hittar hittar jag i makens hylla, Backman läste jag, den har sina poänger.

  SvaraRadera
 5. har aldrig läst något av Kristin Hannah, men nu blev jag lite nyfiken. Douglas Adams har jag försökt lyssna på som radioteater, men det gick inte så bra.

  SvaraRadera
 6. Liftarens guide till galaxen läste jag när den fortfarande var en trilogi. Härligt absurd! Jag säger bara en sak: 42! :D

  Backman brukar inte göra mig besviken, så den här får jag också försöka läsa.

  SvaraRadera
 7. Folk med ångest har jag liggande oläst. Jag vet egentligen inte vad jag väntar på.

  SvaraRadera
 8. Liftarens guide till galaxen måste jag läsa någon gång! Backmans vill jag också läsa. :)

  SvaraRadera
 9. Kristin Hannah har jag läst annat av som jag gillat. Backman har jag inte läst något av. Liftarens guide började jag på ett antal gånger men gav upp, den var uppenbarligen inte en bok som funkade för mig.

  SvaraRadera
 10. Nummer två och tre har jag i bokhyllan och vill läsa snart.

  SvaraRadera
 11. Fredrik Backman borde jag förmodligen läsa nåt mer av! Kristin Hannah är jag också nyfiken på. Tack för dina tips!

  SvaraRadera
 12. Fina tips! Folk med ångest har jag inte läst och den hade jag faktiskt glömt bort, har reserverat den på bibblo nu.

  SvaraRadera
 13. Liftarens Guide har jag i färskt minne, den var ju speciell... och rätt underhållande. Tack för övriga tips!

  SvaraRadera