söndag 20 oktober 2019

Snö och Aska, Diana Gabaldon

Titel: Snö och Aska
Originaltitel: A Breath of snow and ashes
Serie: Outlander #6
Författare: Diana Gabaldon
Utgivningsår: 2007
Förlag: Storyside
Sidor/tid: 53 timmar 56 minuter
Genre: Tidsresa, historisk, kärlek
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Gunilla Leining

Handling:
Året är 1772 och det nordamerikanska frihetskriget närmar sig. Upprorets eld pyr redan, och guvernören behöver någon som kan fungera som en enande kraft; någon som kan dämpa det sjudande missnöjet bland nybyggare och indianer och upprätthålla säkerheten för kungen och fosterlandet.

Alla är överens om att Jamie Fraser är rätt man för uppgiften. Men det finns ett problem. Eftersom Jamies hustru Claire är tidsresenär vet Jamie att om tre år är kolonierna självständiga och de kungatrogna antingen döda eller drivna i landsflykt. Och över alltsammans svävar ytterligare ett hot i form av en notis klippt ur ett nummer av Wilmington Gazette från 1776. Enligt denna har byggnaderna på Fraser s Ridge förstörts vid en eldsvåda och de boende omkommit i lågorna.

För en gångs skull hoppas Jamie att tidsresenärerna i hans familj ska ha fel, något som bara framtiden kan utvisa ...

Mina tankar:
Trots att det här är sjätte boken i serien om Jamie och Claire och varje bok är enorm, så har jag inte tröttnat. Jag är fortfarande fascinerad av vad som händer i deras liv även om jag känner att vissa saker upprepar sig. Det är liksom lite beroendeframkallande och de här timmarna det tog att lyssna på boken flög förbi.

Det är många nu kända karaktärer som dyker upp men även någon ny bekantskap finns här. Precis som i föregående böcker kan vissa scener vara otroligt detaljerade och sen kan det ta långa hopp tidsmässigt. Det finns liksom inget mål i boken utan vi följer det dagliga livet som är nog så dramatiskt, samtidigt som kriget kommer närmare.

Det här var ett så kul återseende så jag hoppar på bok sju, som ett eko, på en gång

Snö och Aska tar vid där föregående bok slutar och är ett trevligt tidsfördriv tillsammans med Claire och Jamie och deras närmaste.

Betyg: 3,5/5
Går att köpa på cdon.comAdlibris.comBokus.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar