måndag 19 februari 2018

Spirit Bound, Richelle Mead

Titel: Spirit Bound
Originaltitel: Spirit Bound
Serie: VA #5
Författare: Richelle Mead
Utgivningsår: 2010
Förlag: Penguin UK
Sidor/tid: 13 timmar 10 minuter
Genre: Urban Fantasy, unga vuxna
Språk: Engelska

Ljudbok
Inläsare: Emily Shaffer

Handling:
Rose Hathaway har återvänt från Ryssland till S:t Vladimirs skola och sin bästa vän Lissa. Sista terminen på high school går äntligen mot sitt slut. De längtar efter att deras nya, förhoppningsvis lite friare, liv utanför skolans järngrindar ska börja.
Men Rose kan inte glömma att Dimitri fortfarande lever och väntar på henne någonstans där ute. Hon misslyckades med att döda honom när hon hade chansen. Och nu är hennes värsta mardrömmar på väg att bli verklighet. Om hon inte självmant förenar sig med honom kommer han att jaga henne tills hon faller i hans strigoi-grepp. För evigt. Men det finns ett litet hopp om att allt inte är kört; Rose har nämligen en plan. En helt, helt galen och livsfarlig plan!

Mina tankar:
Den här serien består av sex böcker varav det här är den femte och den näst sista. Törst, Fruset blod, Skuggkysst och Löftet kommer före, Yttersta offret är bok sex.

Efter att ha matat på de här böckerna i rask takt under Januari och Februari månad börjar de så smått flyta ihop lite för mig och det blir svårt att komma ihåg exakt vad som hänt i vilken bok. Vad jag kan säga är att även denna femte boken är beroendeframkallande och det är inga som helst problem att lyssna sig igenom. Den har en del problem (som hela serien verkar ha, mer eller mindre), men allt som allt är det väldigt underhållande och lättläst. Jag vill också tillägga att inläsare gör ett väldigt bra jobb, men de har lagt till lite ljud och effekter som bara är störande.

Kompisrelationer, kaxiga attityder och problem, som skall lösas till varje pris, enligt Rose. Just hennes målmedvetenhet och attityd ger mycket av det som är roligtratt läsa. Det finns inga gränser för vad hon gör för dem hon älskar och hon gör det med en ihärdighet som skulle göra en ettrig  terrier grön av avund. 

Spirit Bound är inget litterärt mästerverk, men underhållningsvärdet är stort. Högt tempo, kaxig och en del underhållningsvåld. Dessutom med fin vänskap och en del kärlek.

Betyg: 4/5


Går att köpa på cdon.comAdlibris.comBokus.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar