måndag 5 februari 2018

Fruset blod, Richelle Mead

Titel: Fruset blod
Originaltitel: Frostbite
Serie: VA #2
Författare: Richelle Mead
Utgivningsår: 2008
Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor/tid: 336 s
Genre: urban fantasy, ungdom
Språk: Svenska


Handling:
Rose ska gå igenom ett lämplighetstest för beskyddare. Testet ska ske hemma hos en beskyddare utanför skolområdet. Och det är bara hon och hennes intruktör, Dimitri, som ska åka! Och resan tar fem timmar!
All glädje och förväntan inför testet försvinner dock så snart de når resans mål. Det är något som är väldig fel i det ensligt belägna huset ...
Det Rose och Dimitri upptäcker försätter S:t Vladimirs skola i högsta beredskap. Eleverna och deras familjer evakueras till en lyxig och avlägsen skidort för att kunna fira en säker och strigoi-fri jul tillsammans.
Men det blir tyvärr inte så många mysiga skidturer för Rose: Dimitri är väldigt intresserad av en annan kvinna, Lissa måste uppföra sig ordentligt och Roses vän Mason försöker visa hur mycket han gillar henne. Tyvärr vill Mason också imponera på Rose och det är början till en fullständig, iskall katastrof för alla inblandade.

Mina tankar:
Det här är andra boken i Vampire Academy-serien, första boken heter Törst. Jag kan först förklara att jag vet att detta inte är någon kvalitetslitteratur och att den har viss problematik emellanåt. Men...

Den är så lätt och underhållande. Nivån på intrigen sjunker lite här i andra boken, men det är ändå väldigt medryckande och lätt att ta till sig. Sidorna flyger förbi och innan jag vet ordet av är boken utläst. Nu är det ju inte så många sidor att komma igenom, bara en 336 stycken. Men resan genom dem är behagligt spännande. Karaktärerna är kaxiga, omtänksamma och inte helt förutsägbara. 

Världen är väluppbyggd och inte mycket förändras sedan första boken.
Vi har hot utifrån och lite vi mot dem vilket ofta är ett kul upplägg. Förbjuden kärlek och lite ångest däremellan. Ja, det verkar vara ett bra recept på underhållande läsning.

Fruset blod är en bok att sluka.

Betyg: 3/5Går att köpa på cdon.comAdlibris.comBokus.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar