torsdag 8 februari 2018

Skuggkysst, Richelle Mead

Titel: Skuggkysst
Originaltitel: Shadow Kiss
Serie: VA #3
Författare: Richelle Mead
Utgivningsår: 2008
Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor/tid: 459 s.
Genre: Ungdom, urban fantasy
Språk: Svenska


Handling:
Det är vårtermin på S:t Vladimirs skola. Rose Hathaway ska snart ta sin high school-examen och lämna internatet tillsammans med sin vän Lissa.
Rose ser fram emot ett nytt liv utanför skolan, men efter sin vän Masons död under jullovet har Rose mått fruktansvärt dåligt. Hon ser oförklarliga, skrämmande saker, har svårt att koncentrera sig och om nätterna drömmer hon hemska mardrömmar. Det känns som om hon håller på att bli tokig och hon är så arg!
Rose bär också på en hemlighet, som hon inte ens berättat för Lissa: Hon är förälskad i sin handledare Dimitri. Och nu verkar det som om han också är beredd att visa sina känslor för Rose.
Men tyvärr är det inte tid för kärlek, utan krig. En stor grupp onda strigoi, anfaller skolan och det blir många smärtsamma förluster ...

Mina tankar:
Jag är helt fast i den här serien. Den är VÄLDIGT beroendeframkallande. Bok ett, Törst och bok två, Fruset blod har jag redan plöjt och lagt ut recensioner på.

Tredje boken i serien är Skuggkysst och allt är befäst och klart. Vad som är skönt är att Mead skrivit in återblickar till tidigare böcker så att man har koll på vad som hänt, vilket kan vara skönt om det gått ett tag mellan böckerna. Så är dock inte fallet med mig då jag just nu matar böckerna i serien efter varandra.

Böckerna verkar vara uppbyggd lite på samma sätt. Livet på skolan, hot utifrån och så förbjuden kärlek. Dramatiskt och engagerande. Extra spännande blir det också när man inser (redan i bok två) att Mead har inte några som helst problem att göra illa eller rent av ta kol på sina karaktärer. Den där osäkerheten gör att man bara MÅSTE få veta vad som skall hända. 

För övrigt är det inte mycket att tillägga sen tidigare böcker. Gillar karaktärer, miljö och intrig. Tycker nog bäst om denna hittils i serien.

Skuggkysst är en riktig bladvändare som får hjärtat att både svälla och krossas.

Betyg: 4/5Går att köpa på cdon.comAdlibris.comBokus.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar