söndag 22 januari 2017

The Shadow Throne, Jennifer A. Nielsen

Titel: The Shadow Throne
Originaltitel: The Shadow Throne
Serie: The Ascendance Trilogy
Författare: Jennifer A. Nielson
Utgivningsår: 2014
Förlag: Scholastic Audio
Sidor/tid: 8 timmar 53 min
Genre: ungdomsfantasy
Språk: Engelska

Lyssnat på Storytel
Inläsare: Charlie McWade


Handling i korthet:
Kriget har kommit till Carthya och hoten kommer från alla håll. När de Jaron älskar mest hamnar i fiendernas händer, måste han ta till extrema metoder för att försöka rädda sitt land.

Mina tankar:
The Shadow Throne är tredje och sista boken i The Ascendance Trilogy. The False Prince (2012) och The Runaway King (2013) är de två föregående böckerna. 

Det är med kärlek jag försöker få ihop en recension av den här boken och hela triologin. Men jag känner att orden saknas mig för att göra den rättvisa. Men ni skall ha helt klart från början att jag är förälskad. Det här är en sådan serie som jag kommer att få en regäl bokbaksmälla av. Jag är så engagerad i historien och karaktärerna att de kommer vara svåra att släppa taget om, nu när jag har lyssnat klart.

Hela triologin är helt perfekt, enligt mig. Den är så kärleksfullt skriven och innehåller karaktärer som fångar mig och likaledes intressanta, spännande miljöer. Boken har humor, mycket tack vare den lite galna kungen Jaron, som verkar göra allt för att ge sina närmaste stressrelaterade sjukdomar. Vi får se fina vänskapsband, twister, maktgalna kungar, politik och intriger. Lite kärlek växer också fram, men den ligger lite i bakgrunden till allt annat som händer. För boken är full av action och Jaron ligger bakom en hel del av den.

Alla tre böckerna får en klar femma av mig, vilket visar hur mycket jag uppskattade läsningen. Så är man sugen på snabbläst fantasy, skall man ge den här serien en chans. Den är inte lika komplicerad som tex Sarah J Maas böcker (Glastronen, ACOTAR) eller djup som böckerna om korpringarna (Siri Pettersen) och innehåller ingen form av magi. Men vem behöver det när boken rymmer så mycket annat. Den har ju liksom till och med pirater... Vad mer kan man begära???

SPOILER-VARNING!!!

Böckerna är som en saga som kunde ha börjat med "Det var en gång..." och avslutats med "... och så levde de lyckliga i alla sina dagar."
Helt underbar, lättläst ungdomsfantasy med minnesvärda karaktärer.


Rekommenderas till:
De som är sugna på bra böcker.

Betyg: 5/5

Går att köpa på cdon.comAdlibris.comBokus.com
Läs om boken på goodreads

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar