söndag 14 februari 2016

Boktema: Kärlek "det är lite komplicerat"

Det blir, dagen till ära, boktema kärlek idag. Jag har listat tio läsvärda böcker med kärlek där det är "lite komplicerat".


Stolthet och fördom, Jane Austen behöver kanske ingen närmare presentation, men kortfattat handlar den om Elisabeth Bennet och mr Darcys "lite komplicerade" väg till kärleken.


Genom dina ögon, Stephanie Meyer Ja, det kan inte bli annat än "lite komplicerat" om man som tjej älskar en kille, blir invaderad av en utomjording som blir kär i en annan kille. 


Främlingen, Diana Gabaldon Tänk dig att du är lyckligt gift, kastas tillbaka i tiden ca 200 år och där och då tvingas att gifta sig för att överleva. Hur förklarar du dina förhållanden? "Det är 'lite komplicerat'"?


De utvalda - Tankeläsaren, Kristin Cashore. Katsa är särling, vilket innebär att hon har en gåva. En gåva som kungen har rätt att använda. Hennes gåva är dödandet gåva och hon utnyttjas som torped. En dag träffar hon på någon som hon inte kan besegra. Po, som har tankeläsarens gåva. Kan det bli något annat än " lite komplicerat"?


The Kiss of Deception, Mary E Pearson. Du är en prinsessa som tvingas gifta dig med någon du aldrig träffat, för att skapa en politisk allians med grannlandet. Men i din frustration och envishet rymmer du på din bröllopsdag. Din brudgum letar efter dig, din far letar efter dig, ditt lands fiender letar efter dig. Samtidigt som du försöker skapas ett liv utan att någon vet vem du är, träffar du någon. Hur förklarar du vem du är? Det är "lite komplicerat"?


Starcrossed - Helena, Josephine Angelini. Kan det bli mer än "lite komplicerat" om du träffar Honom, med stort H, och din kropp överväldigas av hat och en oemotståndlig impuls att döda honom?


The Wrath and the Dawn, Renée Ahdieh, Kungen i landet gifter sig med en ny kvinna varje dag, för att sedan mörda henne nästa morgon. Nu skall Shahrzad gifta sig med honom och är beslutsam att överleva och döda honom istället. Det blir ju "lite komplicerat" om hon får känslor för kungen ifråga.


Livet efter dig, Jojo Moyes. Det blir mer än "lite komplicerat" om man blir kär i någon som inte vill leva längre.


Delirium, Lauren Oliver. Om kärlek är ett brott och en sjukdom som tas bort genom en behandling och du precis innan den behandlingen får ett smakprov på vad kärlek kan vara, blir det lätt "lite komplicerat".


Järnkonungen, Julie Kagawa Meghan är till hälften alvprinsessa och till hälften människa. Hon träffar på en alvprins från det rivaliserande hovet och det hela blir "lite komplicerat" när han vill döda henne. (Del 1 är för närvarande utlånad, därav ingen bild på den)

Är det så att du har tips om fler läsvärda böcker med komplicerad kärlek, kommentera gärna här nedanför!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar