fredag 26 februari 2016

Bokbloggsjerka, 26-29 FebruariFår lite panik när jag inser att nu har februari också rusat förbi, men istället för att fokusera på det kollar jag in på Annikas litteratur och kulturblogg för att se vad Bokbloggsjerkan tar upp denna gång. Bokbloggsjerkan fungerar så att hon lägger upp en ny fråga varje fredag, och så jerkar man runt och kollar olika svar. Denna veckan är frågan:


Vad anser du om fanfic överlag och har du några bra lästips inom den genren?

Min första kontakt med fanfic var ganska nyligen, genom läsandet av Fangirl av Rainbow Rowell. Tjejen boken handlar om skriver fanfiction och om jag förstått det rätt är "Carry on" (av samma författare) en del av hennes fandom.

Jag har själv inte läst någon fanfiction, vad jag vet. Men jag tycker det är fantastiskt att det finns människor som blir så engagerade i karaktärer och historier att de spinner vidare själva på dem. Vad författarna tycker vet jag inte, men det måste väl bli som reklam för deras verk och en typ av extrem uppskattning av det de gjort.

Kort svar denna gång! Trevlig helg på er allihop!
14 kommentarer:

 1. Ja, så kan man ju se på det också, jag ser det nog mer som stöld :)

  SvaraRadera
 2. Fangirl var nog den boken som även gav mig lite insikt :)

  SvaraRadera
 3. Fangirl kanske man borde läsa ändå?

  SvaraRadera
 4. Fangirl kanske man borde läsa ändå?

  SvaraRadera
 5. Carry on är jag himla nyfiken på! Gillade verkligen fangirl :)

  SvaraRadera
 6. Får verkligen ta och kolla upp dessa böcker :)

  SvaraRadera
 7. Jag är positiv till fanfic. Men jag är inte säker på att jag skulle bli jätteglad om någon skrev fanfic på "Stenhuggarens dotter".

  SvaraRadera
 8. Fangirl har jag inte läst, men har tänkt läsa den någon gång :)

  SvaraRadera
 9. Fangirl kanske jag borde läsa.

  SvaraRadera
 10. Jag älskar verkligen fanfiction och det har betytt mycket för mig :)
  Som en som vill bli författare så är det min dröm att någon skulle skriva fanfic om mina karaktärer. Jag skulle bli så hedrad att personen tyckt så pass mycket om min story och värld :)

  SvaraRadera
 11. Just Fangirl verkar lite intressant

  SvaraRadera
 12. Fanfic är ju en hyllning till originalverket - oälskade böcker får ingen fanfic! Så det ska absolut tas som en komplimang.

  SvaraRadera