fredag 22 januari 2016

Arvet efter dig, Jojo Moyes

Lyssnat på Storytel


Titel: Arvet efter dig
Originaltitel: After you
Författare: Jojo Moyes
Utgivningsår: 2015
Förlag: Printz publishing
Sidor: 
Genre: feelgood
Språk: Svenska

Boktrailer

Handling i korthet:
Lou försöker leva fullt ut, som hon lovade Will innan han dog, men det är inte så lätt. Hon tampas med ensamhet, sorg och skuldkänslor. Hur kommer man tillbaka efter någon har dött.

Mina tankar:
"Livet efter dig" som är föregångaren till den här boken, är gråtboken nummer ett för mig. Den var bra, men så sorglig. "Arvet efter dig" är också känslomässig, men inte på samma dramatiska sätt. Lou lever nu med alla de känslor som skapas av att någon nära har tagit livet av sig.

Som uppföljare är den helt okej, den är lite lagom förutsägbar, känslosam och galen som en riktig feelgoodbok skall vara, trots att den behandlar så svåra känslor. Jojo Moyes är duktig på att hålla balansen lagom utan att bli tråkig.

Spoilervarning!!!
Som exempel Wills galna tonårsdotter som kommer från ingenstans och stökar till och ställer allt på ända. Ingen visste att hon var Wills dotter utom mamman, som inte talt om det för någon. Lilly gör berättelsen spännande, medans mamman gör så att man blir upprörd. Hon är en mamma som bara tänker på sig själv och behandlar sin dotter så illa.

Läsningen är känslosam utan att gå till överdrift och jag tycker boken är helt okej.

Rekommenderas till:
Har man läst "Livet efter dig" känns detta som en naturlig fortsättning. Vill man bara läsa en bra feelgoodbok, är denna ett bra alternativ, men man måste då igenom storsnyftaren "Livet efter dig" först.

Betyg: 3/5

Går att köpa på cdon.comAdlibris.comBokus.com
Läs om boken på goodreads

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar