söndag 26 juli 2015

Talon, Julie Kagawa

Talon på Storytel

Titel: Talon
Originaltitel: Talon
Författare: Julie Kagawa
Utgivningsår: 2014
Förlag: Harlequin teen
Sidor: ?
Genre: YA, fantasy
Språk: Engelska

Handling i korthet:
För länge sedan var drakar så jagade av St. George, en grupp drakdödare, att de nästan blev utdöda. Nu får de från ung ålder träna sig att gömma sig i mänsklig form för att kunna överleva, detta inom Talon, en stor organisation som är till för att skydda drakarna.

Vi får följa Ember och Dante, bror och syster, när de skall infiltrera den mänskliga världen. Ember känner att detta kommer bli en sommar i frihet, äntligen, men det krånglar snabbt till sig när det visar sig finnas både andra drakar i området, som har lämnat Talon, och medlemmar ur St. George som letar drakar att döda.

Mina tankar:
Wow!!! Jag är helt överväldigad av den här boken. Den har fått mig att inse att jag ÄLSKAR drakar. Jag har funderat på att läsa denna boken sen den kom ut, men läste några recensioner som inte var så positiva, så det blev aldrig av att jag köpte boken. När jag såg att Storytel hade den, tänkte jag att jag kunde åtminstone ge den en chans och fastnade inom fem minuter. Jag försvann in i en värld av St. George och Talon och Rouge. Konflikten eller kärlekstriangel är spännande där Ember dras både till Garret och Riley (?). Garret är från St. George och dödar drakar till vardags och Riley är en så kallad Rouge och kan innebära trubbel för Ember. Alla tre personerna är lätta att fatta tycke för och jag älskar deras inre konflikter vilka man får följa eftersom man får läsa ur alla tres perspektiv (eller lyssna i mitt fall, där tre olika personer låser de tre olika rösterna, underbart!!!!) 

Jag gillade verkligen Julie Kagawas "Ironfey"-serie, men detta var strået vassare. Hon är en duktig författare som kan utveckla relationer och karaktärernas inre konflikter på ett underbart tilldragande sätt. Synd att jag inte köpte boken, då jag tycker den är otroligt vacker... Får bli när det är dags att läsa om den. Nu vill jag sluta skriva och ge mig in i bok nr.2 Rouge.

Betyg: 5/5

Går att köpa på cdon.com, AdLibris.com, Bokus.com
Nu på svenska på cdon adlibris och bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar