tisdag 21 juli 2015

Du glömde säga hej då, Sarah Dessen


Originaltitel: What Happened to Goodbye
Författare: Sarah Dessen
Utgivningsår: 2011
Förlag:  Rabén & Sjögren
Sidor: 434
Genre: YA
Språk: Svenska

Handling i korthet:
"Ännu en ny stad och ännu en ny skola. Inte för att Mclean har något emot det. Tvärtom, hon tycker det ska bli ganska skönt att gå vidare, att börja om, att bli någon ny. På ett nytt ställe kan hon vara vem hon vill: den klämkäcka hejarklacksledaren, den svåra tjejen som klär sig i svart eller hon som känner alla och går på alla fester. Mclean är van att byta roll, för hon och hennes pappa flyttar ofta. Väldigt ofta.
Men när de kommer till Lakeview blir allt annorlunda. Mclean har redan bestämt vem hon ska vara, men det hjälper inte. Plötsligt står hon där utan förklädnad, och den enda hon kan vara är sig själv. Men vem är egentligen den riktiga Mclean? Kanske kan grannkillen Dave hjälpa henne att ta reda på det." (Rabén & Sjögren)

Mina tankar:
En väldigt gullig bok full med klyschor och stereotyper, men inte mindre läsvärd för det. Den är inte särskilt djup men berör ändå och timmarna försvinner fort när jag läser. Boken var en helt perfekt sommarläsning, lättläst, gullig och med lagom driv i berättelsen, sådär så att man inte kan lägga ifrån sig boken utan bara måste läsa lite till. Karaktärerna är gulliga och det är lätt att tycka om dem, särskilt Dave som verkar vara en lugn eftertänksam och omtänksam kille. Mclean verkar lite vilse efter sina föräldrars skilsmässa och alla flyttar med sin pappa. Men hon vill väl och det är lätt att få sympati för henne.

Betyg: 4/5

Går att köpa på cdon.com, AdLibris.com, Bokus.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar