fredag 17 juli 2015

Och så levde de lyckliga, Lucy Dillon

Originaltitel: The Secret of Happy Ever After
Författare: Lucy Dillon
Utgivningsår: 2011
Förlag: Forum
Sidor: 516
Genre: feel good
Språk: Svenska

Handling i korthet:
"När Anna får ta över den lilla övergivna bokhandeln i Longhampton går hennes dröm i uppfyllelse. Dessutom får hon annat att tänka på än maken Phil, de tre aviga bonusdöttrarna och deras hyperaktiva dalmatiner. Snart är hennes butik fylld av böcker med hisnande berättelser om kärlek, äventyr, hemliga trädgårdar och borttappade hundar. Ändå fattas något i Annas liv för att hon ska få den riktiga lyckokänslan.

Annas perfektionistiska väninna Michelle, med sin blomstrande inredningsaffär, har stora planer för framtiden. Men när mörka hemligheter från det förflutna dyker upp och katastrofen hotar att slå sönder tillvaron, är det slut på alla romantiska drömmar. De två väninnorna kommer att tvingas att fatta livsavgörande beslut." (forum.se)

Mina tankar: 
Jag är nog lite förstörd av alla aktion fyllda YA-böcker som jag läst. I denna bok fanns inga fantasivarelser, jorden höll inte på att gå under, den utspelade sig inte ens i rymden och det fanns ingen himlastormande kärlek. Den har ett ganska lugnt tempo och är ganska vardaglig i handlingen, en feelgoodbok helt enkelt. För mig blev det lite långtråkigt och segt emellanåt och det tog ett tag att komma igenom den. Men så här i efterhand känns det inte som om det var slöseri med tid då jag har en ganska skön känsla som dröjer sig kvar även efter boken är uppställd i hyllan igen.

Min största behållning av boken är nog beskrivningarna av bokhandeln de öppnar upp. Den verkar så mysig med sin kunniga personal, nya och gamla böcker, rekommendationer skrivna av kunder och passande mysprodukter placerade på lämpliga ställen. Personerna är ganska vardagliga med vardagliga, vanliga tankar och känslor. Det sticker inte ut eller spretar åt något håll. Ett säkert kort om man vill ha en riktigt mysig feelgoodbok.

Betyg: 3/5

Finns att köpa på cdon.com, AdLibris.com, Bokus.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar