söndag 19 april 2015

Veronica Mars -The Thousand Dollar Tan Line, Rob Thomas och Jennifer Graham

Innan jag började läsa "The Thousand Dollar Tan Line" var jag lite nervös. Grejen är att jag älskar Veronica Mars och har köpt hela tv-serien, sett filmen och blev glad när jag såg att det fanns böcker också. Men jag var lite orolig för att boken inte skulle ha samma känsla utan Kristen Bell och de andra. Skulle Veronica Mars i bokform förstöra min bild av henne? 

Handlingen utspelar sig ca två månader efter filmens slut. Keith är fortfarande skadad och kan inte jobba. Veronica har flyttat hem och jobbar på Mars investigations till Keiths förtret, men affärerna går trögt. Det är spring break och Neptun är fullt av festande ungdomar. Under en av de stora festerna försvinner en tjej spårlöst och Sheriff Lamb gör inget för att finna henne, då anlitas Veronica för att undersöka vad som hänt. Strax efter försvinner ännu en tjej. Mac och Wallace hjälper Veronica, tom Weevil är med på ett litet hörn. Veronicas mamma, som hon har ett komplicerat förhållande med, dyker upp och komplicerar händelserna ytterligare.

Hela boken är om ett Veronica Marsavsnitt. I mitt huvud ser jag alla personer och platser som visats i serien och filmen. Det är en underhållande läsning, inte jättespännande utan alldeles lagom, ungefär som Veronica Mars brukar vara. Jag hade gärna sett boken som ett serieavsnitt eller film, men en bok är bättre än inget. Jag hade också velat se lite mer "kärleksdrama". Veronica är tillsammans med Logan, men han jobbar som militär någonstans på jorden, så allt man får är några korta mail och lite skypekontakt. Dick är också med alldeles för lite, han är ju lite galen så det hade varit underhållande. Annars är jag helt klart nöjd med boken och läser gärna fler. älskar man Veronica Mars är boken definitivt läsvärd. Jag kommer absolut läsa "Mr. Kiss and Tell" (Veronica Mars #2) också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar