onsdag 8 april 2015

Heir of Fire, Sarah J. Maas


Okej... så den här boken var svårstartad, det tog en vecka och jag hade bara läst ett kapitel. Inte för att den började långsamt eller tråkigt på något sätt. Antingen var det bara en släng av en "readingslum" (vad heter det på svenska?), eller för att jag köpt säsong två av "Beauty and the Beast", eller så var det bara lite trögt att komma igång efter Celaena åkt ifrån sina vänner på slottet. Man skulle ju kunna tro att det inte skulle handla om dem så mycket, men ack vad jag bedrog mig. Historien tar fart både för Celaenas del och för Chaol och Dorian i olika kapitel, dessa olika delar är jag mycket nöjd över att få läsa. Men vi får även följa de olika klanerna Yellowlegs, Blackbeaks och Bluebloods när de samlas för att lära sig flyga kungens varelser. Dessa kapitel är liiite trögare att läsa, för jag vill ju mest läsa om Celaena och den man, Rowan, som hon träffar på. Hon skall lära sig att träna upp sina förmågor, samtidigt som hon mår väldigt dåligt. Detta resulterar i många roliga möten dem emellan. 

Ett litet smakprov: " 'So my training includes being a scullery maid?'
'Part of it' Again, she could have sworn she could read the unspoken words in his eyes: And I'm going to savor every damn second of your misery.
'For an old bastard, you certainly haven't bothered to learn manners at any point in your existence.' Never mind he looked to be in his late twenties.
'Why should I waste flattery on a child who's alrdedy in love with herself?'"

Jag gillar vem Caelena blir i den här boken och vägen hon går för att komma dit. Jag älskar Rowan och att lära känna hans karaktär. Tvisten i slutet är fullkomligt mördande och det är alldeles för lång väntan tills nästa bok kommer. Jag har VÄLDIGT höga förväntningar på den. Det känns som jag inte kan berätta så mycket utav handlingen utan att förstöra för den som vill läsa. Läs den!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar