måndag 13 april 2015

Darkness of Light, Stacey Marie Brown

På min kindle har jag läst "Darkness of Light". Den gick supersnabbt att läsa igenom. Det är en klassisk historia om en annorlunda tjej som träffar en " bad boy" och de dras till varandra på ett oförklarligt sätt. 

Ember som är huvudperson är en outsider i skolan. Hennes utseende bidrar till det, hon har bland annat två olika färger på sina ögon. Hon är rädd för att hon håller på att bli sinnessjuk, då hon ser saker andra inte ser och oförklarliga saker händer runt henne. Tillslut blir hon haffad av polisen och hon blir sänd till en skola för "missanpassade" ungdomar och där lär hon känna Eli. Eli är en "hård och tuff" kille som (naturligtvis) är supersnygg och vältränad.

 Mycket av boken går ut på kemin mellan Ember och Eli, men själva handlingen driver framåt med hjälp av mystiken kring vad dessa personer är och att det verkar vara något speciellt med dem. Det blir snart ganska klart att Eli vet mer än han talar om, men att Ember ingenting vet, men att hon börjar misstänka mer och mer ju längre in i boken man kommer.

Boken är lite "sliskig" emellanåt, med mycket beskrivningar av snygga killar och muskulösa kroppar. Ingen djup bok direkt, men definitivt underhållande. Jag kommer troligtvis läsa resterande böcker i serien också för att få veta vad som kommer hända, nu när Ember förstår vidden av vad hon är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar