fredag 10 mars 2023

The Paris Apartment, Lucy Foley

Titel
: The Paris Apartment (På svenska: Grannar i döden)
Serie: -
Författare: Lucy Foley
Utgivningsår: 2022
Förlag: Harper Audio
Sidor/tid: 12 timmar 53 minuter
Genre: Thriller, Mystery
Språk: Engelska

Ljudbok
Inläsare: Clare Corbett, Charlie Anson, Daphne Kouma, Julia Winwood, Sofia Zervudachi, Sope Dirisu

Handling:
En rik societetskvinna. En akoholist. En vilsen tonåring. En kvinna på bristningsgränsen.

Alla är de grannar. Men bara en av dem är en mördare.

Jess lämnar London i behov av en nystart. Hennes halvbror Ben lät knappast överlycklig när hon ringde och frågade om hon fick tillbringa några nätter på soffan i hans lägenhet. Men han sa inte nej. När Jess anländer till det vackra huset i Paris slås hon av hur stor och pampig hennes brors lägenhet är. Men själv är han spårlöst försvunnen.

Jess börjar söka i spåren efter sin halvbrors försvinnande, och lär samtidigt känna de andra hyresgästerna i huset. De är en eklektisk samling människor, och alla verkar de dölja något. Och Jess börjar känna sig iakttagen. Någon vill henne illa.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
En bok från Goodreads Choice Awards för 2022 under kategorin Best Mystery/ Thriller som jag ville läsa. Den här boken var ganska nervkittlande att läsa. Jess kommer till Frankrike och skall bo ett tag hos sin bror, men när hon kommer finns han ingenstans och är onåbar. Man får följa med Jess när hon försöker lista ut vad som hänt hennes bror. Hans grannar är inte till någon hjälp och man märker att allt inte står rätt till. Det blir en utdragen spänning genom hela boken och jag tycker det var riktigt bra. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar