tisdag 25 januari 2022

Frost Blood, Elly Blake

Titel
: Frost Blood
Serie: Frost Blood #1
Författare: Elly Blake
Utgivningsår: 2017
Förlag: Hodder & Stoughton
Sidor/tid: 371 sidor
Genre: Fantasy, YA
Språk: Engelska


Handling:
Seventeen-year-old Ruby is a Fireblood who has concealed her powers of heat and flame from the cruel Frostblood ruling class her entire life. But when her mother is killed trying to protect her, and rebel Frostbloods demand her help to overthrow their bloodthirsty king, she agrees to come out of hiding, desperate to have her revenge.

Despite her unpredictable abilities, Ruby trains with the rebels and the infuriating--yet irresistible--Arcus, who seems to think of her as nothing more than a weapon. But before they can take action, Ruby is captured and forced to compete in the king's tournaments that pit Fireblood prisoners against Frostblood champions. Now she has only one chance to destroy the maniacal ruler who has taken everything from her--and from the icy young man she has come to love.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Den här boken har jag haft i bokhyllan sedan den kom ut. Att jag köpte den berodde mycket på omslaget, jag tycker det är så vackert och vintrigt. Därför ville jag också läsa den när det var kallt och vinter, men har glömt av den de senaste åren, men i år kom jag på att jag måste läsa den.

Jag måste säga att det var en perfekt bok att läsa under kalla lediga dagar. Även när det är sommar i den här boken dominerar den kyliga, frostiga känslan. Berättelsen är lättläst, påminner om andra ungdomsfantasy jag läst, fast har ändå sin egna tvist. 

Ruby, som är tjejen vi får följa, är en Fireblood, ett folk som är förföljt och hatat i landet där hon bor. Detta betyder att hon får uthärda en hel del grymheter. Hon har inte en särskild lättälskad personlighet, då hon är hård, impulsiv och har nära till starka känslor, dessutom är hon emellanåt ganska korkad. Men det är inget mot den mystiska Arcus, han är om möjligt ännu svårare att tycka om som karaktär, med sin tystad och surhet. Men ändå är det någon som funkar här för mig. Jag dras in i berättelsen och flyger igenom boken. Jag är i världen, med dem och trots att jag tycker att vissa saker påminner om så många andra böcker jag läst, är det uppenbarligen typexempel på vad jag fastnar för. Slutet är kanske lite av en besvikelse och känns som taget ur Sarah J. Maas "Throne of Glass". Jag vet inte om jag vill läsa resten av trilogin då jag är rädd för vilken vändning den kommer ta, men den här boken var i alla fall väldigt underhållande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar