tisdag 2 november 2021

Tisdagstrion v. 44 Författare från mina hemtrakter


Det är läslovsvecka och tisdag igen. Tisdagstrion från Ugglan och boken har denna vecka temat: Böcker/Författare från mina hemtrakter

Böcker har jag dålig koll på om det finns några som utspelar sig i närheten, men jag lyckades klura ut tre författare som verkar ha lite anknytning till ställen som med lite god vilja kan kallas hemtrakter. Den enda jag läst något av är Hans Rosenfeldt.

Lars Wilderäng - Sätila
Jag har flera gånger stått med någon av Wilderängs böcker i handen och tänkt att jga borde läsa någon av dem. Men än har det inte blivit av. Stjärnklart verkar ju spännande... någon som har läst?

Elektronik har inget immunförsvar. Det är något som inte stämmer med de allt fler trasiga telefonerna som har lämnats in för reparation runtom i landet. De är stendöda. Samtidigt börjar en rad oförklarliga händelser i samhället avlösa varandra. Ett fabrikationsfel i bilarnas mikrochips förvandlar snabbt vägarna till bilkyrkogårdar. Tågen drabbas av elfel, hyllorna i affärerna gapar tomma, sommarförkylningarna blir allt segare och strömavbrotten blir en del av den nya vardagen. På Karlsborgs flygplats står elitsoldaten Gustaf Silverbane redo för utlandsinsats när något går fruktansvärt snett och ett eldsken fyller himlen. Survivalisten Filip Stenvik får se sin tidigare hånade hobby förvandlas till blodigt allvar. I den tilltagande ovissheten driver polisen Peter Ragnhell sina redan okonventionella metoder för brottsbekämpning till sin spets. Samtidigt gör programmeraren Anna Ljungberg en upptäckt som hotar att förändra förutsättningarna för allt mänskligt liv på jorden. Eller är det redan för sent? Efter ännu ett strömavbrott förändras allt. Den mörka hösten går in i en stjärnklar vinter där kaos råder och få överlever.


Sofia Fritzson - Svenljunga/ Örby
Sofia Fritzon har jag inte heller läst något av. Hon skriver inte riktigt den genre jag dras till, men om jag är sugen på en Romance någon gång kanske jag skulle pröva en av hennes böcker. Kanske denna...

Hillevi ställer alltid upp, till och med när det gäller att delta på en expojkväns inflyttningsfest. Fast besluten om att inte låta Tim få veta att han krossade hennes hjärta en gång i tiden, bokar hon en veckas semester i fjällen där festen äger rum.

Simon återvänder hem för att fira jul och hjälpa till med familjeföretaget Fröjdåsens stugby. Efter ett stort svek för några år sedan bröt Simon med sin barndomsvän Tim och har inte träffat honom sedan dess. När Hillevi behöver en dejt till festen ställer Simon upp, men det som började som en enkel överenskommelse övergår snart i pirriga känslor och het attraktion. Snart står både Simon och Hillevi inför ett val: Ska de klamra sig fast vid det förflutna eller våga möta en framtid tillsammans?
Löften, kyssar och varm choklad är en romantisk roman om svek, oväntad attraktion och livets tvära kast. Det är den fristående uppföljaren till läsarfavoriten Två hjärtans karameller.

Hans Rosenfeldt - Borås
Jag har läst alla böcker om Sebastian Bergman av Hans Rosenfeldt, jag har också läst Vargasommar. Vargasommar var inte riktigt vad jag hoppats på, men det var kul att ha läst den iallafall. 

En död varg. En våldsam knarkuppgörelse. En kvinnlig lönnmördare av sällan skådat slag. På bara några dagar vänds tillvaron upp och ner för Haparandapolisen Hannah Wester. När det visar sig att en varg som hittats död i skogen har rester av en människa i magen förstår Hannah att det här inte blir en sommar som alla andra.

Den döde som vargen ätit av kan snart kopplas till en blodig knarkuppgörelse i Finland. Men hur hamnade han i skogen utanför Haparanda? Och vart har knarket och pengarna tagit vägen?

Hannah och hennes kolleger börjar vända på alla stenar för att ta reda på vad som hänt. Men tiden är knapp, det finns andra som är på jakt efter bytet. Som ryska Katja. När hon dyker upp drabbas staden av flera oväntade och brutala händelser. På några dagar vänds tillvaron upp och ner i Haparanda - inte minst för Hannah och flera av de inblandade som måste konfrontera saker i det förflutna de försökt förtränga eller lämna.

31 kommentarer:

 1. Jag har läst böcker av både Lars Wilderäng och Sofia Fritzson. Av Wilderäng just den boken du har i trion, av Frotzson en annan.

  SvaraRadera
 2. Här blev det tre nya boktips till mig - har inte läst någon av dem, inte ens något av Rosenfeldt som jag åtminstone känner till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trodde alla läst något av Rosenfeldt🙃

   Radera
 3. Ojdå, det här är ju nästan mina gamla hemtrakter 🙂 Stjärnklart är den enda jag har läst och den är bra, resten av trilogin... inte riktigt min grej. Och jag hade ingen aning om att Wilderäng bor i Sätila 😲

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar så... Blir nyfiken på var dina gamla hemtrakter är😊

   Radera
  2. Jag växte upp i en liten, liten by ca 1 mil från Sätila. Hällingsjö, placerat nästan precis mitt emellan Göteborg och Borås.

   Radera
  3. Det vet jag ju vart det ligger. Kör därigenom när jag skall till Götet😊

   Radera
 4. Stjärnklart låter verkligen spännande! Tack för tips!

  SvaraRadera
 5. Har läst annat av Rosenfelt men inte denna.

  SvaraRadera
 6. Inte läst någon av dessa. Romaner är inte heller min grej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wilderäng och Rosenfeldt känner jag till men har inte läst. Fritzon är ny för mig

   Radera
 7. Wilderäng har jag läst, riktigt bra böcker.

  SvaraRadera
 8. Hans Rosenfeldt har jag mest en relation till via radio och TV, borde kanske läsa ngt av honom någon gång också?

  SvaraRadera
 9. Hans Rosenfeldt skriver bra!

  SvaraRadera
 10. Vargasommar har jag funderat på att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske gillar den mer än vad jag gjorde. :)

   Radera
 11. Asch då, har inte läst någon. Men jag tyckte att tv-serien 'De drabbade', som Rosenfeldt var med och skrev, var väldigt bra :)

  SvaraRadera
 12. Hade ingen koll på att Wilderäng kom från Sätila. Rosenfeldt har även jag i min trio.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte säker på att han kommer därifrån, men befinner sig eller har befunnit sig där någon gång. :)

   Radera
 13. Sofia Fritzons bok har jag läst. Tack för tips!

  SvaraRadera
 14. Sofia Fritzon har min syster läst och tyckt om. Rosenfeldt har jag läst annat av.

  SvaraRadera