torsdag 11 november 2021

Genom dina ögon, Stephenie Meyer

Titel
: Genom dina ögon
Serie: -
Författare: Stephenie Meyer 
Utgivningsår: 2008
Förlag: Massolit förlag
Sidor/tid: 22 timmar 23 minuter
Genre: SciFi, Ungdom
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Anna Maria Käll

Handling:
Jorden har invaderats av en ras som tar över människornas sinnen medan de lämnar kroppen intakt och större delen av mänskligheten har dukat under. Men Melanie Stryder vägrar att tyna bort.

Vandraren, en av de invaderande Själarna som har tilldelats Melanies kropp, har hela tiden varit medveten om hur plågsamt det skulle vara att ta över en människas kropp: de överväldigande känslorna, de allt för tydliga minnena. Men det finns en svårighet som Vandraren inte har väntat sig att den tidigare ägaren av kroppen vägrar att ge sig av och överlämna kroppen till henne.
Melanie fyller Vandrarens sinne med bilder av Jared, mannen hon älskar och som hittills lyckats hålla sig gömd. Det är omöjligt för Vandraren att skilja på sina och Melanies känslor och snart åtrår hon en man hon aldrig mött. Hotet från de andra Själarna gör Vandraren och Melanie till ovilliga allierade och tillsammans ger de sig av för att finna mannen som de båda älskar.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Det här var en omläsning, men det var säkert tio år sedan jag läste boken senast. Jag kommer ihåg att boken tog mig med storm och att jag älskade den.  Då läste jag boken, nu lyssnade jag på den. 

Boken är riktigt spännande. Mänskligheten är under attack och har i princip förlorat kampen. Utomjordingarna tar över människornas kroppar oftast utan problem. Vandraren däremot får lite problem med innehavaren av den kroppen hon blir tilldelad vilket ger en intressant konflikt. Jag gillar fortfarande berättelsen och tycker om sättet den är berättad. Det jag inte känner lika mycket inför är kärlekstrubblet som sker lite längre in i boken. Jag förstår att det är med och diskussionerna är intressanta. Jag känner inte lika mycket själv för karaktärerna som jag gjorde en gång. 

Boken är dock fortfarande en som jag kommer hålla kvar som en favoritbok och det är kul att ha fräschat upp minnet av den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar