tisdag 8 september 2020

Tisdagstrion - Böcker att läsa i höst

Idag är det Tisdag och jag tänker hoppa på tisdagstrion från Ugglan och boken som denna vecka har temat: Böcker jag ser fram emot att läsa under hösten


Sista delen av sista boken i Outlanderserien vill jag få läst. Denna serien började jag läsa, för minst 6-7 år sedan och nu är det alltså dags för Skugga av Svek 2 av Diana Gabaldon. Många åsikter har jag haft om böckerna men i stort har det varit en fantastisk resa från början till slut och det kommer kännas lite vemodigt när Claires och Jamies resa är över. Det är många karaktärer som jag lärt känna och både älskat och hatat genom åren. Många är också de äventyr som jag har varit med om tillsammans med dem.


Där kräftorna sjunger av Delia Owens har jag blivit rekommenderad flera gånger och nu är det dags att läsa den. Den är dessutom min bokcirkels bok i oktober så det är verkligen dags att läsa om denna flickas uppväxt i de Amerikanska träskmarkerna. Jag har faktiskt redan börjat så smått och det verkar bli en helt okej läsning.
Inför sommaren slutade jag lyssna på Avdelning Q-serien, då jag hade en massa andra böcker jag ville läsa över sommaren. Men nu är det höst och jag är sugen på att fortsätta med Den Gränslöse av Jussi Adler-Olsen.

Har inte riktigt koll på vad den handlar om, men den här serien brukar leverera lite lagom lyssning när man håller på med t.ex. hushållssysslor.

21 kommentarer:

 1. Där kräftorna sjunger tyckte jag om :) Och böckerna om Avdelning Q brukar ju vara riktigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta verkar gilla där kräftorna sjunger. Hoppas jag gör det med.

   Radera
 2. Gillade verkligen Där kräftorna sjunger. Vill läsa Outlanderserien någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Outlanderserien är bra. Om inte annat tycker jag att du skall läsa första boken, den är fortfarande bäst.

   Radera
 3. Här kommer Där kräftorna sjunger igen. Jag tror att det är dags att stoppa in den i min läslista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man blir nyfiken när en bok syns överallt.

   Radera
 4. Där kräftorna sjunger är jag nyfiken på, har hört så mycket positivt om den. Jag började på Outlanderserien en gång i tiden men ledsnade ganska snart. Adler-Olsen har jag ännu inte läst något av trots att jag har några av hans böcker olästa i bokhyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns för mycket böcker, helt enkelt :)

   Radera
 5. Jag är väldigt nyfiken på Där kräftorna sjunger.

  SvaraRadera
 6. Där kräftorna sjunger har jag läst och gillat. Gabaldon har jag inte läst, men jag tror mig ha sett någon Adler-Olsen som film

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visste faktiskt inte att de blivit film. Får kolla upp det.

   Radera
 7. Angående Claire och Jamie så kommer det ju fler böcker i serien. Hon skriver på en nu. Tydligen har Gabaldon tänkt två böcker till i serien.
  Där kräftorna sjunger är riktigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det visste jag inte. Det får jag kolla upp. Tack för upplysningen.

   Radera
 8. Serien om Avdelning Q är riktigt bra. Har inte läst den allra senaste än, men alla de andra. Just Den gränslöse är nog inte den jag har tyckt mest om.

  SvaraRadera
 9. Där kräftorna sjunger har jag läst och gillade mestadels :-) Miljön är väldigt speciell i boken.

  SvaraRadera
 10. Läste första Outlander-boken, och samlade på mig fler i serien via second hand, men de var sådana tegelstenar i inbundet format så jag gjorde mig av med dem igen. Det kanske var en miss av mig! Jag gillade ju första boken (som jag köpte i pocket) ...

  Där kräftorna sjunger läste jag härom månaden, i början på juli. Jag blev inte lika begeistrad som vissa andra, men den fick tre av fem stjärnor av mig i alla fall. Tyckte bäst om den första halvan av boken. Det är en bra diskussionsbok i alla fall.

  Av Adler-Olsen har jag bara läst första boken i serien om avdelning Q. Den var helt okej!

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 12. Inte läst något av dessa författarnamn. Tack för tipsen!

  SvaraRadera