lördag 26 september 2020

Den Gränslöse, Jussi Adler-Olsen

Recension

Titel: Den Gränslöse
Originaltitel: Den grænseløse
Serie: Avdelning Q #6
Författare: Jussi Adler-Olsen
Utgivningsår: 2015
Förlag: Bonnier Audio
Sidor/tid: 19 timmar 31 minuter
Genre: Deckare
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Stefan Sauk

Handling:

En telefonsignal skär genom källaren i Köpenhamns polishus och väcker kriminalinspektör Carl Mørck från den sedvanliga morgonluren med fötterna på skrivbordet. När Carl förstår att kollegan från Bornholm vill ha Avdelning Q:s hjälp med ett gammalt hopplöst fall blir han genast avvisande. I andra änden av tråden läggs luren tyst på. Några få timmar senare står det klart att konsekvenserna av Carls kallsinnighet varit katastrofala.


Tillsammans med kollegorna Assad, Rose och Gordon dras Carl in i utredningen av en sjutton år gammal tragedi. En ung livsglad kvinna försvann från en folkhögskola på Bornholm och hittades död hängande i ett träd några kilometer därifrån. För den skeptiskt lagde Carl blir det mystiska fallet särskilt svårt att finna reda i. Efterforskningarna leder till en soldyrkande sekt på Öland och en manipulatör med järnvilja som inte skyr några medel för att skydda sig själv och de sina.

Den gränslöse är den sjätte delen i Jussi Adler-Olsens hyllade kriminalserie om Avdelning Q. En berättelse om vanvett, passion och besatthet.


Mina åsikter:
Uppläsare: 5/5
Karaktärer: 4/5
Handling: 3/5
Världsbygge: 3/5
Intressant: 4/5
Mitt nöje: 4/5

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Som vanligt gick det hur lätt som helst att lyssna igenom denna. Själva brottet de skulle lösa var väl sådär, men det är inte därför jag läser dessa böcker. Det är för karaktärerna och deras sammansättning där nere i källaren. De är opolerade, opålitliga och väldigt spretiga, men får det ändå att funka på något sätt. Det är de som är den stora behållningen, att Sauk förstärker deras karaktärer med sin inläsning gör det till ren underhållning att lyssna till.

Kanske måste jag vidareutveckla att det inte är något fel på brotten och hur de utreds, de är helt okej de med. En bra underhållande kriminalroman, med sköna karaktärer helt enkelt.

 ⭐⭐⭐⭐

Går att köpa på Adlibris.comBokus.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar