måndag 24 augusti 2020

Teodlarens hustru, Dinah Jefferies

Titel
: Teodlarens hustru
Originaltitel: The Tea Planter's Wife
Serie: En doft av Ceylon #1
Författare: Dinah Jefferies
Utgivningsår: 2015
Förlag: Lind & Co
Sidor/tid: 15 timmar 53 minuter
Genre: Historisk roman
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Kajsa Linderholm

Handling:
Fylld av optimism kliver nittonåriga Gwendolyn Hooper av ångbåten som har tagit henne till Ceylon där hon ska träffa sin make. Men mannen som tar emot henne på plantagen är inte samme man som hon blev hals över huvud förälskad i hemma i London. Den grubblande och distanserade Laurence har fullt upp med arbetet på teodlingen och har inte mycket tid över för sin unga hustru. Gwen får utforska egendomen på egen hand.Det är en plats fylld av mystiska ledtrådar till det förflutna låsta dörrar, en gulnad bröllopsklänning i en koffert och en överväxt grav som är undangömd på ägorna. Snart blir Gwen gravid, men lyckan över det nya livet blir inte långvarig och i förlossningsrummet tvingas hon ta ett beslut som kommer att påverka hennes liv för all framtid.

Mina åsikter:
Uppläsare: 3/5
Karaktärer: 3/5
Handling: 3/5
Världsbygge: 3/5
Intressant: 2/5
Mitt nöje: 3/5

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Jag är inte riktigt överens med den här boken. Det kan vara för att jag läser den trots att jag inte är på humör för denna typ av bok. Men vi har den som bok i cirkeln jag är med i, så det var bara att läsa. 

En stor del av mitt motstånd kan vara att boken innehåller en handling eller ett tema som jag har så svårt för. Det är när allting görs så mycket krångligare av att karaktärerna vägrar kommunicera med varandra och vara ärliga. Jag mår fysiskt dåligt när jag sitter och läser om ett problem som bara växer och växer för att det inte pratas om. Så irriterande!

Enligt mig så börjar boken ganska svagt för att sedan ta sig lite ju längre in i boken jag kommer. Dock hade jag velat ha mer om konflikten på Ceylon, både de fattiga gentemot de privilegierade och konflikten mellan de olika folkgrupperna på ön. Boken snuddar vid de här ämnena men tar inte tag i dem. Jag hade velat veta. Hur var det på den här ön för de som inte var rika och hade plantage? 

Tyvärr blir jag inte känslomässigt engagerad i karaktärernas liv och jag får inget band till dem. Mycket glossas över och problemen känns inte så allvarliga, utan mest irriterande. 


⭐⭐⭐

Går att köpa på Adlibris.comBokus.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar