söndag 23 augusti 2020

Själakistan, Ann Rosman

Titel
Själakistan
Originaltitel: Själakistan
Serie: Marsstrandsserien #2
Författare: Ann Rosman
Utgivningsår: 2010
Förlag: Bonnier Audio
Sidor/tid: 12 timmar 42 minuter
Genre: Spänningsroman
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Mirja Turestedt

Handling:
En sensommardag nära Carlstens fästning i Marstrand gör en besökande skolklass en hemsk upptäckt. Liket efter en kvinna i medeltida kläder och utan huvud påträffas vid den gamla Offerstenen. Strax därefter får fru Wilson i sin trädgård sitt livs chock när hon får syn på huvudet, högst upp på en spaljé med rosor och luktärter.När Karin Adler vid Göteborgspolisen blir informerad av kollegan Robert njuter hon av sin sista semesterdag. Hon har separerat från sambon Göran och bor nu ombord på sin båt i Marstrand. Kvinnan vid Offerstenen visar sig ha tillhört en grupp medeltidslajvare som ägnat sig åt rollspel vid den avsides belägna Sankt Eriks park på Marstrandsön. Att man har att göra med en mycket kyligt kalkylerande gärningsman står klart när den rättsmedicinska undersökningen slår fast att den huvudlösa kroppen inte hör ihop med det påträffade huvudet.Inom kort uppdagas ett liknande fall i Trollhättan, som sedan följs av ytterligare två döda kvinnor. Märkligt nog har offren också fått sina näsor avlägsnade.Karin med kollegorna Robert och Folke är förbryllade men börjar efterhand se ett mönster. Kvinnornas död liknar de straff som utmättes under häxprocesserna på 1600-talet: halshuggning, stegling, vattentortyr och flötning …

Mina åsikter:
Uppläsare: 3/5
Karaktärer: 3/5
Handling: 3/5
Världsbygge: 3/5
Intressant: 3/5
Mitt nöje: 3/5

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Precis som första boken är den här boken helt okej. Lite spännande, lite mysig och lite trevlig. Det puttrar på i trevliga miljöer, med hemska händelser och smått spännande historia-inslag. Det är lätt att lyssna på, men så fort jag stänger av har jag nästan glömt vad den handlar om. Men det är lika lätt att sätta igång nästa gång det är dags att lyssna.

Så boken är trevlig och helt klart läsbar och det är framför allt miljöerna som sticker ut. Vi får se om jag fortsätter med serien, kanske nästa sommar. Jag har dessutom redan läst bok tre för många år sedan, men kommer inte ihåg den, så vi får se om jag blir sugen på att ta upp den igen.

⭐⭐⭐

Går att köpa på Adlibris.comBokus.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar