torsdag 28 maj 2020

Marcoeffekten, Jussi Adler-Olsen

Titel: Marcoeffekten
Originaltitel: Marco Effekten
Serie: Avdelning Q #5
Författare: Jussi Adler-Olsen
Utgivningsår: 2012
Förlag: Bonnier Audio
Sidor/tid: 19 timmar 51 minuter
Genre: Deckare
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Stefan Sauk

Handling:
Den femtonårige Marco har under hela sin uppväxt tvingats till kriminalitet av sin farbror Zola. När han förstår att farbrodern vill lemlästa honom, för att han ska kunna dra in mer pengar och för att Zola ska kunna kontrollera honom bättre, så gör Marco det omöjliga: han flyr och försöker ta sig ur klanens järngrepp. Men under flykten finner han av en slump en fruktansvärd hemlighet, som Zola och klanen med alla medel vill förhindra från att komma ut. Marcos nya tillvaro i Köpenhamn blir snart en kamp för livet. Och det är inte bara klanen som vill se honom död. Kriminalinspektör Carl Mørck och hans assistenter Assad och Rose från Avdelning Q följer trådar som leder dem till bankvärlden, in i regeringen och ända till Afrikas djungler.

Mina åsikter:
Uppläsare: 4/5
Karaktärer: 4/5
Handling: 4/5
Världsbygge: 4/5
Intressant: 4/5
Mitt nöje: 4/5

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Det tar rätt lång tid innan själva grundstoryn börjar i den här, inte för att det på något sätt är långtråkigt under tiden. Nu känns det ganska tryggt att bara följa med i allt som händer. Mørk, Rose och Assad och deras liv har man ju mer eller mindre koll på så här långt in i serien. Assad, trots att han är lite luggsliten vid det här laget, är fortfarande den som gör det mest intressant och som har en bakgrund höljd i dimma som jag är väldigt nyfiken på.

Brottet som begåtts är intrasslat med pojken Marcos öde och att följa honom är riktigt spännande. På polisstationen har avdelning Q fått tillökning och jag måste säga att jag är minst lika skeptisk till det som Mørk är. Gruppprocessen hinner i stort sett bara börja i denna boken så vi får se vad det blir av det hela.

Det är en lätt bok att lyssna till när man håller på och grejar, precis som de förra böckerna och jag är nöjd med den. En riktigt lagombok. Lagom spännande, lagom engagerande, lagom känslomässig, lagom rolig osv.

⭐⭐⭐⭐

Går att köpa på Adlibris.comBokus.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar