fredag 16 november 2018

The Traitor's kiss, Erin Beaty

Titel: The Traitor's kiss
Originaltitel: The Traitor's kiss
Serie: The Traitor's Circle #1
Författare: Erin Beaty
Utgivningsår: 2017
Förlag: Imprint
Sidor/tid: 342 sidor
Genre: YA, Fantasy, kärlek
Språk: EngelskaHandling:
To escape the threat of being married off by her uncle, orphaned Sage Fowler accepts an apprenticeship with a matchmaker. Intelligent and unruly, she's perfect for gathering information on prospective clients. Protected by a small army contingent, Sage and her mentor escort a group of ladies to be matched with noblemen. Sage spies on soldiers and brides alike as they travel. Amongst rumours of a political uprising, a handsome solider recruits Sage to infiltrate the enemy ranks. The more she discovers, the more uncertain she is of whom to trust. Sage becomes caught in a dangerous balancing act that will determine the fate of her kingdom.

Mina tankar:
Den här boken var ett renodlat omslagsköp en gång när jag var på SF-bokhandeln i Göteborg, dessutom hade en av mina favoritböckers författare (Mary E. Pearson) citerats på baksidan. "A thrilling tale with an unforgettable heroine and a love story that left me breathless". 

Efter jag köpt boken har den bara stått i hyllan, då jag var rädd att den inte skulle leva upp till utseende och omdöme, men i år satte jag den på två av mina utmaningslistor för att få tummen ur och läsa den, ändå sparade jag den till slutet av året.

Oron var fullständigt onödig, det här var en bok helt i min smak. Som en av Kasie Wests fluffiga kärlekshistorier fast i en fantasyvärld, med politik, krigshot och bedrägerier. Den påminner faktiskt lite om Mary E. Pearson's egna The Kiss of Deception, till och med titlarna är lika. Inget jag gnäller över eftersom det är ett koncept jag gillar. Men denna boken står ändå på egna ben med en egen historia och spännande karaktärer och världsbygge. 
Karaktärerna är väl utmålade och det är lätt att lära känna dem. Sage som är den kvinnliga huvudkaraktären lever i ett patriarkaliskt samhälle där giftemål ses som något nödvändigt och även politiskt viktigt. Hon vill inte riktigt följa med på det tåget och är underbart egensinnig och bestämd utan att gå över lik, hon är smart och omtänksam men vill gå sin egen väg inte göra som alla andra. Det är alltid kul att läsa om sådana tjejer i en värld där det kanske inte alltid uppfattas som lämpligt.

Det som gör att boken inte blir en fullpoängare är nog kärlekshistorien, som visserligen börjar väldigt bra, men blir sliskig alltför snart. Det hade kunnats dra ut på lite mer, helst genom hela serien. Men men man kan oftast inte få allt. Lättläst och spännande, genomläst i ett nafs.

The Traitor's kiss är underhållande och gullig, med mycket förväxlingar, spänning och en härlig kvinnlig huvudkaraktär. Helt klart läsvärd!

Betyg: 4,5/5
Går att köpa på Adlibris.comBokus.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar