torsdag 30 augusti 2018

My Lady Jane, Cynthia Hand, Brodie Ashton, Jodi Meadows

Titel: My Lady Jane
Originaltitel: My Lady Jane
Serie: The Lady Janies #1
Författare: Cynthia Hand, Brodie Ashton, Jodi Meadows
Utgivningsår: 2016
Förlag: Harper Collins
Sidor/tid: 13 timmar 46 minuter
Genre: Ungdom, Historia, Fantasy
Språk: Engelska

Ljudbok
Inläsare: Katherine Kellgren

Handling:
At sixteen, Lady Jane Grey is about to be married off to a stranger and caught up in a conspiracy to rob her cousin, King Edward, of his throne. But those trifling problems aren't for Jane to worry about. Jane gets to be Queen of England.

Like that could go wrong.

Mina tankar:
Det här är en bok som jag sett många prisa till skyarna. Egentligen hade jag inte planerat att läsa den då jag ändå någonstans känner att detta är nog inget för mig. När den sen dök upp på Storytel passade jag ändå på att lyssna. Först och främst måste jag säga att inläsaren gör ett fantastiskt jobb! Hennes inlevelse och olika röster och dialekter gör halva boken.

Den är faktiskt humoristisk, som många påpekat, och jag skrattar till emellanåt, men det här är nog inte riktigt min grej ändå. Historien fångar mig inte riktigt och ibland tycker jag det är riktigt tradigt. Jag kan förstå att en del fullkomligt älskar boken och att den fått så mycket lovord, men det är inte riktigt min grej. Den blir för flamsig för mig.

Det är liksom ingen stuns eller substans i historien, jag tror faktiskt jag kanske uppskattat den mer om det humoristiska elementet inte fanns där... Kanske.

Jaja, nu har jag iallafall läst om människohästar, kungamord och intriger för att ta över den engelska kronan. Vi få se om det blir någon mer Jane-bok.

My Lady Jane var lite för flamsig för mig, men är ändå kul att ha läst.

Betyg: 3/5Går att köpa på Adlibris.comBokus.com

2 kommentarer:

  1. Jag har läst ås himla många åsikter om dessa böcker så snart måste jag läsa själv, haha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ibland vill man ju bara veta vad det snackas om... Men för mig var det lite av en besvikelse.

      Radera