söndag 5 augusti 2018

Farlig midsommar, Tove Jansson

Titel: Farlig midsommar
Originaltitel: 
Serie: Mumintrollen #5
Författare: Tove Jansson
Utgivningsår: 1954
Förlag: Sony Music
Sidor/tid: 3 timmar 10 minuter
Genre: Barn, äventyr, fantasy
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Tove Jansson


Handling:
Visste du att hattifnattar kommer ur frön och att man måste så dem på midsommarnatten? Och visste du att det är farligt att vissla på teatern?

Det här är berättelsen om vad som hände i den magiska månaden juni, samma år som det eldsprutande berget rörde på sig och Mumintrollets mamma gjorde sin vackraste barkbåt. Hela Mumindalen svämmade över, en hel teater kom flytande och muminfamiljen fördes in i ett midsommarnattsäventyr fyllt av magi och överraskningar.

Mina tankar:
Det här är bok fem om Mumintrollen och nya fantastiska karaktärer dyker upp. My är med och hon är en jätteliten självständig lillasyster och alldeles underbar. Misan tror att hela världen är emot henne och tar stor plats i sitt martyrskap. Sen har vi hela Muminfamiljen naturligtvis och i denna boken måste de överge sitt översvämmade hus och flytta in på en flytande teater. Teater vet de dock inte vad det är.

Handlingen i denna boken gillar jag inte lika mycket som i de förra, men som vanligt är det karaktärerna och deras fantastiska och olika personligheter som fångar mig.

Farlig midsommar är en somrig bok full med underbara karaktärer

Betyg: 3,5/5Går att köpa på cdon.comAdlibris.comBokus.com

2 kommentarer: