tisdag 12 september 2017

Veckans topplista - Bokomslag på temat blått


Johannas Deckarhörna har varje veckan en topplista där man skall lista fem böcker under ett specifikt tema.

 V 37: Bokomslag på temat blått

Nu har jag valt ut fem vackra blå böcker som otåligt står i bokhyllan och väntar på att få bli lästa.The Secret Garden, Frances Hodgson Burnett
Visst är den vacker Barnes & Nobles utgåva av den hemliga trädgården! Blått och guld på framsidan, och även sidorna har guldkant. Så nöjd över det inköpet.

När tioåriga Mary Lennox förlorar båda sina föräldrar i en koleraepidemi skickas hon från Indien till sin farbrors ensliga hem i England. Mary är både bortskämd och odräglig, och i början är den nya tillvaron både mystisk och skrämmande. Men snart får Mary nya vänner - den snälla husjungfrun Martha, djurtjusaren Dickon och den buttre gamle trädgårdsmästaren Ben Weatherstaff.
När hon lär känna en kusin som hon inte visste fanns och finner nyckeln till en trädgård som varit låst i tio år förändras allt. Trädgården öppnar en förtrollad värld som kommer att förändra både henne själv och allt hon känner till.Som ett eko, Diana Gabaldon
Jag har läst till och med bok fyra i outlanderserien, resten ligger och väntar och de är ENORMA, vilket är lite skrämmande trots att jag älskar serien om Jamie och Claire. Bok sju är vackert djupblå ihop med gult. Vacker! Blir extra sugen på att fortsätta på serien nu när tv-serien satt igång igen. Var det någon som såg igår? Wow!

Bok sju i outlanderserien om Claire och Jamie Fraser. I 1900-talets relativa trygghet har Jamie och Claires dotter Brianna tillsammans med sin man Roger MacKenzie slagit sig ned på den gamla skotska gården Lallybroch. Dramat om Briannas föräldrars liv rullas upp genom de brev som Claire skrivit. De spröda pappersarken talar om Claire och Jamie Frasers flykt från Nord-Carolina.

Claire och Jamie vet att amerikanerna kommer att segra, men inte vad det yttersta priset kan bli. Jamie skulle hellre dö än tvingas möta sin son som nu är en ung löjtnant i den brittiska armén. Deras flykt från Nord-Carolina för dem ut på havet där de råkar ut för kapare och blir inblandade i sjöstrider.

Brianna och Roger letar efter ledtrådar. Inte bara till Claires öde utan också deras eget. På ett mystiskt, oåterkalleligt och djupgående sätt är deras framtid i högländerna förknippad med liv och död i de nordamerikanska kolonierna där kriget rasar.Frost Blood, Elly Blake
Vacker isblå bok som jag mest köpte för omslaget. 

Ruby är en eldsblod (?). I ett land där frosten styr, är hennes existens ett brott. Hon har fått spendera hela sitt liv gömd. Ända till den dagen då frostblodssoldater gör en räd i hennes by och dödar hennes mor. Den dagen då hon svär att hämnas sitt folk.
Hon måste resa djupt in i fiendeland, ända till Frostkungens hov, med den mystiska krigaren Arcus - en frostblodsrebell - vid sin sida. Men när allianser mellan eld och frost är absolut förbjudet, är Arcus en vän eller fiende?

Ruby kommer bara få en chans att tillintetgöra härskaren som tagit allt från henne. Men hon har ingen aning om hur hett hennes eld kommer brinna.


The Rose & the Dagger, Renee Ahdieh
Boken efter the Wrath & the Dawn, en retelling av tusen och en natt är väldigt snygg, särskilt ihop med första boken.

I ett land på gränsen till krig är Shahrzad tvingad att lämna sin älskade man, the Caliph of Khorasan. En gång trodde hon att Khalid var ett monster - en brutal hustrumördare, ansvarig för oräkneliga brustna hjärtan och smärta - men hon har listat ut hans hemligheter och fann en fantastisk man och en kärlek hon inte kan motstå. Men det finns fortfarande en förbannelse som hotar att hålla dem isär för evigt.
Nu har Shazi återförenats med sin familj, som har tagit sin tillflykt till öknen, där en dödlig här har samlats för att döda Khalid och förstöra hans imperium. Hären anförs av Shazis ungdomskärlek. Fångad mellan lojaliteten för dem hon älskar, måste hon agera.


The Traitor's Kiss, Erin Beaty
Vacker som en tavla är denna boken, men sina rosor mot den blå bakgrunden. Boken köpte jag för att den verkar påminna om en av mina favoritböcker The kiss of Deception av Mary E. Pearson som dessutom blurbat boken. Tror dock inte den kommer att vara lika bra, men måste ge den en chans.

En trotsig tjej som vägrar att gifta sig.
En soldat som desperat vill bevisa vad han går för.
Ett kungadöme på väg mot krig.


32 kommentarer:

 1. Jag har inte heller läst någon av dina fem.

  SvaraRadera
 2. The Rose & te Dagger tycker jag särskilt mycket om. känner annars endast till The secret Garden

  SvaraRadera
 3. The secret garden såg ju mysig ut.

  SvaraRadera
 4. Har inte läst några av böckerna, men gillar speciellt omslaget till The secret garden. Renee Ahdiehs böcker är jag nyfiken på! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnes & Nobles skinband är riktigt snygga.

   Radera
 5. Ja det var verkligen fina böcker.

  SvaraRadera
 6. Vilken vacker utgåva av The Secret Garden!

  SvaraRadera
 7. Vackra omslag, känner endast till The Secret garden, spännande ;)

  SvaraRadera
 8. Så snygg Diana Gabaldons bok är! Jag skall absolut se den senaste säsongen av Outlanderserien, är helt fast :) Den hemliga trädgården har jag bara sett som film, men den var en riktig pärla. Så vacker, rolig och sorglig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den där serien är lätt beroendeframkallande.

   Radera
 9. Även om jag inte var så förtjust i innehållet i den enda bok jag (hittills) läst av Gabaldon, så har de i alla fall väldigt fina omslag :)

  SvaraRadera
 10. Vackert. The Traitors kiss hade ett läckert omslag.

  SvaraRadera
 11. Svar
  1. Blåa omslag är verkligen en riktig hit.

   Radera
 12. Så snygga! Som ett eko hade jag också med. Tycker hela Diana Gabaldons serie är så snygg med de här nya omslagen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de gör sig riktigt bra i hyllan.

   Radera
 13. Vilka fina omslag du hittade! Gillar speciellt den första :)

  SvaraRadera