lördag 27 maj 2017

Det svarta hjärtat, Holly Black

Titel: Det svarta hjärtat
Originaltitel: Black Heart
Serie: Berörarna #3
Författare: Holly Black
Utgivningsår: 2012
Förlag: B Wahlströms
Sidor/tid: 297
Genre: Urban fantasy, ungdom
Språk: Svenska

Läst som E-bok på Storytel


Handling:
Cassel är en eftertraktad kille. Maffian tror att han står till deras förfogande, men som FBI-rekryt förväntas Cassel nu lämna sin kriminella historia bakom sig, för att istället lönnmörda i statens tjänst. Det livsfarliga dubbelspelet är snubblande nära att avslöjas. Cassel plågas också av skuldkänslor. Redan som liten fick han lära sig svindla människor, men försöker nu leva hederligt, trots sin uppväxt. Trots att den flicka han älskar för evigt är förenad med maffian. Och trots att han uppfostrats att tycka att staten är fienden. Gränsen mellan vad som är sanning och lögn blir allt mer otydlig. Det finns varken enkla svar eller någon han kan lita på. Han har snart bara ett kort kvar att spela ut kärleken. (Bokus)

Mina tankar:
Detta är tredje och sista boken om Berörarna. Mina tankar om boken skiljer sig inte någon nämnvärd från vad de var om Den vita katten och Den röda handsken, de två första böckerna i triologin. 

Hela triologin är otroligt lättläst och underhållande. Det är tillräckligt spännande för att man inte vill sluta läsa, men tillräckligt lättsmält för att det skall gå fort att läsa. Här får vi intriger, svek, missförstånd och kärlek i en rasande fart och slutet känns behagligt och acceptabelt.

Persongalleriet är tillräckligt intressant för att hålla dig fast, men inte så att du har svårt att släppa taget när det tar slut. Som jag skrivit i de andra recensionerna är detta en bok att plöja igenom, bli underhållen och sedan glömma bort vad den handlade om. Precis vad jag behövde just nu.

Summering: Lättläst underhållning!

Rekommenderas till:
Hela serien rekommenderas till de som vill ha något lättsmält men ändå fängslande.

Betyg: 3,5/5

Går att köpa på cdon.comAdlibris.comBokus.com
Läs om boken på goodreads

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar