måndag 23 mars 2015

Insurgentfilmen

I helgen var det premiär för Insurgent och den gick jag för att se. Jag såg den i 3D... Jag vet inte om det bara är jag eller om det är vanligt, men jag blir smått illamående av 3D. Det förtar ju lite av filmen att sitta och må illa. Sen kan jag kan inte fokusera på det jag vill se på och bilden blir hackig när kameran sveper för fort.
Skådespelarna gör bra ifrån sig och är enligt min mening de som bär upp hela filmen. Filmen är ok, men jag är besviken på allt de ändrat och plockat bort från boken. Varför gör de så? Mazerunner som var en ok bok ändrade de också så att filmen blev helt annorlunda. Medans sagan om ringen och Hungersspelen är exempel där de ändå håller sig någorlunda till bokens röda tråd, dess kärna.
Både i Divergentfilmen, men framför allt i Insurgent tycker jag de ändrar för mycket och tappar de byggstenar som är så bra i boken. Relationerna och konflikterna inom karaktärerna kommer inte fram, miljöerna känns annorlunda, för annorlunda. Handlingen har också minimerats och förenklats.
Min tanke är då, att kanske... kanske de ändrar så mycket i handling och karaktärer när de skall göra om Allegiant till film att de faktiskt blir bättre än boken. Man kan ju alltid hoppas! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar