onsdag 25 mars 2015

Epicread-booktag

Eftersom jag älskar böcker och vill få tips på bra böcker följer jag några booktubers. En av dessa är abookutopia med Sasha Alsberg. För ett bra tag sen gjorde hon en epicbooktag och tagade de som tittade. Jag skrev ner den, men det är först nu jag får ut den på bloggen. Såååå...

1.) Om du kunde bjuda över en författare och en av deras karaktärer på middag, vilka skulle du bjuda och vad skulle du bjuda på?
Jag skulle bjuda Fredrik Backman och hans karaktär Ove från "En man som heter Ove". Om jag var på "snällt" humör skulle jag bjuda på någon form av svensk husmanskost och dukat med farmors gamla servis. Men jag tror det hade blivit "roligare" om jag bjöd Ove på någon form av utländsk mat, kanske något som skulle ätas med pinnar eller händerna. Sen skulle vi prata om grannar och om hur de missköter sig. Fredrik skulle säkert lätta upp stämningen, medans Ove kanske var lite svårare att få igång.

2.)Vilken bok skulle du vilja att författaren skrev en prequel till?
Jag gillar oftast inte prequels. Jag är oftast ganska nöjd med "huvudböckerna". Jag hade nog tänkt att skriva att jag ville ha en prequel till en av mina favoritserier (Som kommer på svenska i år, yey!!!) Enclave av Ann Aguirre, men jag upptäckte att det redan finns någon form av prequel till den och att jag faktiskt inte är så sugen på att läsa den. Såå... inget fan av prequels.

3.)Vilka två karaktärer (inte från samma bok) tycker du skulle passa ihop som kärlekspar?
Passa ihop... vet jag inte... mer intressant som kärlekspar. För jag hade velat para ihop någon från en samtida roman med någon från tex. en fantasyroman. Vi kan ta Lou Clark, tjejen som tar hand om en handikappad livstrött man i "Livet efter dig" av Jojo Moyes, och Prins Po i Kristin Cashores "De utvalda". Eller varför inte Hans Rosenfeldts och Michael Hjorts karaktär Sebastian Bergman och Flamma i "Monstrets dotter", bok två i "De utvalda". Där hade Sebastian inte kunnat manipulera och förföra. Jag skulle tro att hans frustration hade varit spännande att läsa om.

4.)Om du träffade din favoritförfattare på tunnelbanan och du bara kunde säga en mening till honom/henne, vem skulle det vara och vad skulle du säga?
Det skulle definitivt vara Suzanne Collins och jag skulle säga "Tack!!! för att du gav mig tillbaka glädjen att läsa"

5.)Vilken bok fick dig att börja läsa och varför?
När jag var yngre läste jag mycket. Men någonstans tappade jag bort det. På en bokrea köpte jag "Hungerspelen", hela triologin i en bok, av Suzanne Collins. Jag började läsa och blev helt fast. Efter det hittade jag tillbaka till läsningen. Lycka!!!

6.)Din bokhylla börjar plötsligt brinna AHHHH!!!! Vilken bok skulle du rädda?
Förmodligen "Hungerspelen" eller "Divergent"... eller... det går ju inte att välja. Jag älskar mina fina böcker!

7.)Om du skulle bo i vilken dystopisk värld som helst, vilken skulle du välja och varför?
Divergentvärlden... kanske... eller nej, kanske "Ful"världen (Scott Westerfedt), fast inte i själva samhället utan i skogen utanför med rebellerna i Smoke. Eller i Deleriumvärlden och då även där utanför samhället bland de fria.

8.)Berätta om din bästa Epicread någonsin!
Varje gång jag hittar en bok jag älskar och sugs in i känns det som det är den bästa Epicread någonsin. Som tex. är Ann Aguirres Razorlandstriologin, Suzanne Collins Hungerspel, Divergent av Veronica Roth, Deleriumserien av Lauren Oliver, Unspoken av Sarah Rees Brennan och många många fler. Just nu är det Sarah J. Maas Throne of glassböckerna.

9.)Dags att tagga några kompisar!
Jag taggar de som möjligtvis hittar och läser detta. Framför allt skulle jag vilja tagga Lina ( Dags att starta en bokblogg!!!! ;) )

10.)Gör en bokshimmy.
Hmm... ja visst... har definitivt gjort en :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar