fredag 24 februari 2017

Stalking Jack the Ripper, Kerri ManiscalcoTitel: Stalking Jack the Ripper
Originaltitel: Stalking Jack the Ripper
Serie: Stalking Jack the Ripper #1
Författare: Kerri Maniscalco
Utgivningsår: 2016
Förlag: Hachette Audio
Sidor/tid: 9 timmar 26 minuter
Genre: Ungdom, historisk kriminal/skräckroman
Språk: Engelska

Lyssnat på Storytel
Inläsare: Nicola Barber

Handling i korthet:
Audrey Rose Wadsworth trotsar sin tids konventioner och smiter iväg till sin farbrors laboratorium för att lära sig om rättsmedicin. När det börjar dyka upp brutalt mördade kvinnor, dras Audrey med i utredningen av en seriemördare.

Mina tankar:
Den här boken är svagt baserad på de verkliga händelser kring den mystiska Jack the Ripper i 1800-talets London. Vi har en stark tjej som trotsar det socialt acceptabla och kämpar för att få samma rättigheter som en man. Hon vill inte bli betraktad som svag eller dum bara för att hon är kvinna och jag bara älskar henne från första kapitlet. Tillsammans med sin farbror och en annans rättsmedicinstudent försöker de hitta en av historiens mest kända men ej funna mördare. Maniscalco gör ett bra jobb när hon bygger upp historien om The Rippers London. Det romantiserad lite, men är ändå skrämmande och fullt med detaljer om hur han gick tillväga.

 Jag gillar författaren skrivsätt och byggande av karaktärer, miljö och stämning. Väldigt behaglig och lite spännande läsning. Tyvärr tyckte jag att slutet var lite sådär, det kändes för påhittat, för komplicerat. 

Vad är det som gör att en så grym, sjuk människa som Jack the Ripper kan vara så fascinerande att läsa om. Är det råheten i morden? Att han aldrig blev fångad? Det skrämmande i att någon kan göra något sådant ostraffat? Jag vet inte, men det gör definitivt en bok spännande att läsa.

Boken var riktigt bra och lättläst.

Rekommenderas till:

Sugen på en lättläst, spännande bok med en tjej som trotsar samhällets syn på kvinnor.
Betyg: 4,5/5

Går att köpa på Adlibris.comBokus.com
Läs om boken på goodreads

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar