tisdag 26 april 2016

Magin, Maria V. Snyder

Titel: Magin
Originaltitel: Magic Study
Författare: Maria V. Snyder
Utgivningsår: 2006 (2013)
Förlag: Harlequin
Sidor/tid: 363
Genre: YA, Fantasy, romance
Språk: Svenska

Handling i korthet:
Yelena är hänvisad till grannlandet Sitia, då hon har en dödsdom över sig i Ixia. Där måste hon gå i skola och lära sig hantera sina krafter för att de inte också skall tvingas döda henne. Men det är mycket som drar uppmärksamheten från studierna.

Mina tankar:
Första boken i den här serien heter Giftet (Poison Study) och recension av den kan du se här. Maria V. Snyder har skrivit ett helt gäng med böcker som verkar göra ihop och skall läsas i en viss ordning, bäst information om det får du på hennes Hemsida. Där kan man även läsa olika "shortstorys" I den här serien. Bland annat från Valeks perspektiv. Valek är befälhavarens närmaste man, lönnmördare och personen som lärt Yelena allt hon kan om gifter.

Jag hade en sagolik tid med en här boken. Det var precis som det skall vara. Man tar upp boken, öppnar den och floff, så har man sugits in och försvinner tills man kommer ut på andra sidan. Det kanske inte är någon djup kvalitetsläsning, men vad gör det när det är så fantastiskt underhållande.

Yelena är tillbaka i sitt födelseland och får träffa de föräldrar hon inte visste att hon hade. Föräldrarna är överlyckliga, men alla är inte lika välkomnande. Hon möts av misstänksamhet och blir anklagad för att vara spion av sin egen bror. Men hon får lära sig mycket om sin egen kraft och historia, och får nya vänner och ovänner. Hon bli kidnappat och har en hel klubb av individer som vill henne illa. Alea, Leif, Goel... För att bara nämna några. Cahil är en typ jag inte blir klok på. Han säger sig vara en släkting till Ixias mördade kung och gör anspråk på tronen. Ena stunden är han elak andra stunden är han riktigt schysst.

Boken är så otroligt full av action och nya problem, och lösningar också för den delen, att man nästan inte hinner med. Alla händelser och omöjliga situationer som byggs på varandra påminner lite om böcker som Twilight, där farten är så hög att man inte kan lägga ifrån sig boken. Det är väldigt underhållande!

Det jag har mest svårt för är Valeks förändring från en hård, strikt och reserverad man till förälskad tonårspojke. Vad hände? Det känns inte riktigt som samma karaktär som fanns i första boken. Det är ju lite tråkigt.

Men på det hela taget är jag mycket nöjd med boken. Yelenas familj, Sitia som land, den onda seriemördaren, tiggarbarnen, skolan. Snabb spännande läsning!

Rekommenderas till:
De som söker efter snabbläst Fantasy med härliga karaktärer och spännande handling!

Betyg: 4,5/5

Går att köpa som e-bok på cdon.comAdlibris.comBokus.com
Vill man ha i pocket får man vända sig till Harlequin
Läs om boken på goodreads

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar