måndag 8 juli 2024

I nationens intresse, Jan Guillou

Titel
: I nationens intresse
Serie: Carl Hamilton #3
Författare: Jan Guillou
Utgivningsår: 1988
Förlag: Piratförlaget
Sidor/tid: 19 timmar 9 minuter
Genre: Thriller, spänningsroman
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Tomas Bolme

Handling:
Chefen för de hemliga ryska operationerna i Östersjön uppsöker den svenska ambassaden i Kairo och meddelar att han vill hoppa av. Hans bakgrund och kunskap är av största vikt för Sverige och han måste snabbt och diskret föras till Stockholm. Uppdraget kan bara anförtros en man – Carl Hamilton. Hans instruktioner är glasklara, alla medel är tillåtna i nationens intresse.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte:
Tredje boken om Carl Hamilton och jag är fortfarande helt fast. De här böckerna är beroendeframkallande och känns inte alls så långa som de är. När boken är slut vill jag genast börja på nästa.

Carl Hamilton är en väl drillad soldat med en massa extra expertkunskap. Han är fullständigt livsfarlig, vilket blir extra tydligt i den här boken, men ändå gillar man som läsare honom då han verkar ganska sympatisk och mänsklig.

I den här boken får han åka ut på hemliga specialuppdrag som inte går helt smidigt och tjafset mellan olika maktpositioner i Sverige skapar splittringar som jag är van att läsa om i liknande böcker fast i USA. Här är Ryssland och kampen i Östersjön också en stor del vilket gör det extra spännande.

Bra och spännande bok!

Du kanske också vill läsa om:

Clancy Tom Makt utan gräns (Jack Ryan (#?))

Brown Dan Änglar och Demoner (Robert Langdon #1)

Crouch Blake Recursion 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar