söndag 23 april 2023

Tystnaden, Dean Koontz

Titel
: Tystnaden
Serie: Jane Hawk #1
Författare: Dean Koontz
Utgivningsår: 2017
Förlag: Bokfabriken
Sidor/tid: 13 timmar 20 minuter
Genre: Thriller, Sci-fi
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Mattias Linderoth

Handling:
De som kan leva utan att lämna några digitala spår men ändå röra sig fritt och använda internet sägs befinna sig i tystnaden.

"Jag måste verkligen dö nu", är de sista skälvande orden från en man som har allt men ändå tar sitt liv. I eftersvallet av hans handling står änkan, FBI-agenten Jane Hawk. Hon är fast besluten att göra det som all sorg och ilska inom henne kräver: att finna sanningen.

Ett oroväckande mönster träda fram. Hennes make verkar inte vara ensam. Många framgångsrika människor, till synes lyckliga och rofyllda, har den senaste tiden begått självmord. Någon verkar försöka skydda en hemlighet så viktig eller hemsk att ett människoliv inte är värt någonting i jämförelse.

Men Jane är lika skarpsinnig som hennes motståndare är grymma och hon drivs av ett raseri som de aldrig kan förstå, fött ur kärlek.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Men hej, vad var det här för bok jag ramlade på? 

Den var definitivt ett avbrott mot vad jag brukar läsa. Det var otroligt underhållande, superspännande och jag var fast väldigt tidigt. 

Ärligt talat så var det som att se en amerikansk spionfilm med konspirationsteorier, maktmissbruk, FBI och andra myndigheter. Huvudkaraktären är en kvinna och tränad FBI-agent som blivit förbannad och söker efter svar. Här finns skådespelare, pansarbilar, billiga motell, hemliga exlusiva klubbar, biljakter, bestyckade drönare och allt en riktigt bra Hollywoodthriller kan ha, fast i bokform. Den här boken gav verkligen mersmak. Så roligt!  😄

1 kommentar: