söndag 9 april 2023

Blå gryning, Ann Cleeves

Titel
: Blå gryning
Serie: Shetland Island #4
Författare: Ann Cleeves
Utgivningsår: 2010
Förlag: Bonnier Audio
Sidor/tid: 11 timmar 16 minuter
Genre: Deckare, kriminalroman
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Katarina Ewerlöf

Handling:
Havet stormar bland klipporna på Fair Isle, den minsta av Shetlandsöarna. Polisen Jimmy Perez har precis återvänt hem för att presentera sin fästmö Fran för föräldrarna. På ön finns också en fågelstation med en kvinnlig föreståndare, hennes familj, en kokerska och ett antal besökande ornitologer. Efter en förlovningsfest för Perez och Fran hittas föreståndaren brutalt knivmördad, med håret fullt av fjädrar. Vid första anblicken verkar ett klassiskt triangeldrama ligga bakom mordet, men det visar sig att fler på ön bär på hemligheter. När ett till brott inträffar vet Jimmy att han måste arbeta snabbt. De tilltagande höststormarna isolerar öborna från omvärlden och en av dem är en mördare som kan slå till när som helst.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Precis som de tre första böckerna i denna serie är det väldigt lättlyssnat och så där lagom spännande. I den här boken blir det än mer klaustrofobiskt då de befinner sig på en ännu mindre ö och det blir höstiga oväder. Det är lätt att hänga med i handlingen utan att man behöver vara superkoncentrerad, vilket är ett plus om man ligger sjuk eller skall hänga upp en tvätt. Men det gör också att man kanske inte blir så berörd som man borde.
Oavsett så gillar jag de här böckerna och tänker fortsätta med andra kvartetten av Shetland Isle och fortsätta att hänga med Perez och de andra poliserna där.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar