söndag 21 februari 2021

Hetta, Jane Harper

Titel
: Hetta
Serie: Aaron Falk #1
Författare: Jane Harper
Utgivningsår: 2016
Förlag: Bonnier Audio Ljudbok
Sidor/tid: 10 timmar 55 minuter
Genre: Deckare
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Niklas Engdahl

Handling:
Australien härjas av en svår torka och invånarna i den lilla avfolkningsorten Kiewarra tvingas dagligen fatta desperata beslut på grund av vattenbristen. Under mystiska omständigheter tar Luke Hadler livet av sin familj och sedan sig själv. Poliskommissarie Aaron Falk kommer tillbaka till sin barndoms hemtrakter för att närvara vid begravningen. Luke var hans bäste vän, men de delade även en mörk hemlighet. Under århundradets värsta torka börjar Falk ifrågasätta vad som verkligen hände med Luke. Han bär på en bestämd känsla av att något inte stämmer – men ju mer han nystar i fallet, desto mer börjar gamla sår att blöda. Sedan länge begravda lögner tar sig upp till ytan, och Falk tvingas konfronteras med sina egna värsta minnen.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Den här boken var ju trevlig trots otrevligt innehåll. Den är spännande, engagerande och man dras lätt med i handlingen utan att beröras för djupt av de sjuka brott som begåtts. Information pytsas ut i lagom takt för att hålla intresset vid liv och jag vill veta vem som gjort vad. Slutet hade jag inte väntat mig, men det är nästan så att jag redan glömt det såhär några dagar senare.

Jag tycker det är en bra välskriven bok som var spännande att lyssna på. Fantastiskt tidsfördriv och fungerar väl att fly verkligheten med en stund. Men det är nog ingen bok som kommer lämna något större avtryck hos mig eller som jag kommer komma ihåg så länge. Är dock lite sugen på att lyssna på Falska vänner som tycks vara del två i serien om Aaron Falk.

2 kommentarer:

  1. Tyckte också om den här! Har velat läsa mer av Harper sedan jag läste den men har fortfarande inte gjort det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är inte lätt att klämma in alla böcker man vill läsa.

      Radera