onsdag 20 februari 2019

Flickan som ville rädda böckerna, Klaus Hagerup, Lisa Aisato

Titel: Flickan som ville rädda böckerna
Originaltitel: 
Serie: -
Författare: Klaus Hagerup, Lisa Aisato
Utgivningsår: 2018
Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor/tid: 60 sidor
Genre: Barnbok
Språk: Svenska


Handling:
Anna älskar böcker och sina vänner som lever för evigt inuti böckerna, men Anna ska snart fylla 10 år. Något hon inte ser fram emot eftersom hon är rädd för att bli gammal och dö. Men hon tycker faktiskt så mycket om att läsa att en av hennes bästa vänner är bibliotekarien fru Monsen, trots att hon är över 40 år! En dag berättar fru Monsen om vad som händer med de böcker som ingen lånar på biblioteket. De försvinner och förstörs av den mystiske Milton Berg. Men vad händer med alla de som bor i böckerna då? Anna står nästan inte ut med tanken. Hon måste rädda böckerna! Men hur!?

Mina tankar:
Den här boken skulle kunna vara så bra. Den har alla förutsättningar. Spännande premiss och fantastiska bilder. Men jag läste den för min tioåring en kväll och den var läsvärd, det var den, även köpvärd faktiskt. Men, handlingen som startar upp väldigt bra, faller lite platt för mig. Jag hade önskat något mer, något annat. 

Det som i stort gör hela boken är bilderna. De är fantastiska och fantasieggande och en del av dem är en sådan atmosfär i att jag skulle vilja krypa in i dem och vara där. Eller varför inte som stora tavlor på väggarna. Jag älskar dem! Jag struntar i berättelsen och bara djupdyker ner i bilderna om och om igen.

Flickan som ville rädda böckerna har en medioker handling men helt otroliga bilder.

Betyg: 3,5/5
Går att köpa på cdon.comAdlibris.comBokus.com

2 kommentarer: