måndag 23 mars 2015

Throne of glass Sarah J. Maas

Throne of glass är en välskriven bok. Inget naivt trams och snabba förälskelser, utan innehåller välskrivna karaktärer med trovärdiga känslor. Handlingen är genomtänkt och välskapad. Spänningen byggs upp allteftersom och även om det förekommer romantiska känslor blir det inte "sliskigt". Karaktärerna är lätta att engagera sig i och skapar mer smak.

Celaena Sardothien är inte gammal men har redan upplevt en hel del i sitt liv. Hon har blivit uppfostrad till att bli en assassin/lönnmördare, och har även hunnit bli dömd för sina brott. När boken börjar arbetar hon i en saltgruva i Endovien tillsammans med andra fångar. Kungen i landet har anordnat en tävling där brottslingar skall träna och tävla mot varandra. Den som blir sist kvar har vunnit och blir Kungens Champion i några år för att sedan få sin frihet.

Kronprinsen av Adarlan ger Celaena möjligheten att vara hans representant i denna tävling och hon följer med honom till slottet för att tävla mot de andra för att en dag få sin frihet tillbaka.

Finns nu även på svenska på Bokus adlibris och cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar