fredag 26 maj 2023

Makten, Dean Koontz

Titel
: Makten
Serie: Jane Hawk #2
Författare: Dean Koontz
Utgivningsår: 2017
Förlag: Bokfabriken
Sidor/tid: 16 timmar 14 minuter
Genre: Thriller
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Mattias Linderoth

Handling:
Du kan kan inte vänta.
Befäst ditt ditt öde.
Din belöning blir berömmelse.

Orden upprepas gång på gång i den vänliga och älskade läraren Cora Gundersuns huvud medan hon spränger sig själv och sin bil på öppen gata. Offren för det kallblodiga dådet är många.

Dagboksanteckningar som hittas i utredningen tyder på att Cora måste ha varit galen, men FBI-agenten Jane Hawk vet bättre. Hennes utredning leder henne till en hemlig sammanslutning, som konspirerar att ta makten över USA med ny skrämmande teknik. USA:s framtid står och faller med Jane Hawk.

Jane Hawk, FBI-agenten som blivit en ostoppbar jägare efter att ha förlorat sin man och tvingats förtränga minnet av sin son, fortsätter sin kamp mot ondskan i uppföljaren till Tystnaden

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Det här är en spännande fortsättning på Tystnaden och Jane Hawk som kämpar mot en maktelit som använder sig av rubbade metoder för att kunna behålla sin makt. Vid det här laget vet man att de kommit på sätt att styra människor att lyda deras minsta vink.

Det är intressant att få lära känna nya karaktärer som vill försöka hjälpa Hawk, men även att se de nya på den "onda" sidan. Det är så sinnesjuka ideer och handlingar som äger rum i den här boken att det blir med sjuk fascination man följer händelseutvecklingen, men samtidigt är jag övertygad om att OM den här tekniken skulle finnas tillgänglig i dagens samhälle hade den brukats på det sätt som beskrivs i boken.

Det är även så att historien växer och den handlar inte bara om Jane längre utan andra får också ta plats. Det gör att jag kan känna att det inte riktigt är samma fart i berättelsen, vilket är ganska logiskt då det är fler som skall följas. Ibland gör detta att historien står och stampar lite, men jag vill ändå inte vara utan dessa nya bitar.

Allt som allt är det fängslande och spänningsfylld bok som håller fast mig som läsare i stort sett hela tiden. Jag vill ha mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar