tisdag 23 juni 2020

Tisdagstrion - Sommartider


Idag är det Tisdag igen och dags för tisdagstrion från Ugglan och boken och denna vecka är temat: Sommartider

Jag tänker helt kort rekommendera tre böcker som är lättlästa och perfekta böcker att plöja igenom i skuggan eller på stranden. 

Sambo på försök, Beth O'Leary
Sambo på försök har jag precis läst och den är kanske inte den bästa bok jag någonsin läst men det är en perfekt sommarbok. Lättläst, lätt att lägga ifrån sig och ta upp och komma in i igen och lite gullig och charmig.

"Tiffy Moore behöver ett billigt boende omedelbart. Leon Twomey jobbar nätter och är i stort behov pengar. En annons kopplar ihop de två främlingarna. Deras vänner tycker att idén är galen, men egentligen är det den perfekta lösningen i Londons tokdyra bostadsbubbla: Leon innehar lägenheten dagtid medan Tiffy jobbar, och på kvällarna och nätterna är den hennes.Trots att de aldrig träffats kommer Tiffy och Leon allt närmare varandra. Och med struliga ex, jobbproblem och en felaktigt fängelsedömd bror smälter deras världar samman till en. Men kan man verkligen bli kär i någon man aldrig träffat? Sambo på försök är en romantisk komedi av brittiska debutanten Beth O Leary. Den har sålts till över 30 länder och är en av de mest efterlängtade böckerna i England 2019. Beth bor i Londons lantliga utkanter och skrev Sambo på försök på tåget till och hem från jobbet. Hon tillbringar mycket tid med böcker, te och stickade tröjor."

Badortstmysteriet, Agatha Christie
Vad kan gå fel? Badort och ett mysterie av Agatha Christie - perfekt sommarläsning.

"Detektiven Hercule Poirot befinner sig tillsammans med sin vän Arthur Hastings på semester i den sommaridylliska badorten St. Loo vid Cornwalls kust. Där lär de känna den unga miss Nick Buckley, som råkat ut för en rad mystiska olyckshändelser. Kort därefter hittas Nicks släkting Maggie mördad iklädd Nicks sjal. Någon är utan tvekan ute efter godsägarinnans liv. Men vem? Och varför?

I denna snillrika pusseldeckare går sommar och sol hand i hand med ond bråd död. Badortsmysteriet utkom på engelska 1932 och har fängslat flera generationer med sin välkomponerade intrig."

Institutet, Stephen King
Vill man ha lite regälare bok att bita i, men som ändå är lite lättläst och spännande rekommenderar jag starkt Institutet. Jag slukade denna.

"Luke Ellis har alltid vetat att han är speciell. Det är inte bara hans extrema begåvning, det är också den märkliga påverkan han har på sin omgivning varje gång han blir riktigt upprörd. Ett glas som spricker i tusen bitar utan att någon rört det, en tallrik som faller ner och krossas mot golvet. Det Luke inte vet är att någon haft ögonen på honom och hans svårförklarliga talang länge. En natt blir han kidnappad och flugen till en plats belägen djupt inne i skogarna i Maine: Institutet. Där utnyttjas tillfångatagna barn med ovanliga förmågor som brickor i ett farligt globalt spel. "Institutet" har känslan av en klassisk King, och anspelar samtidigt på dagens nyhetsrubriker och våra ännu mörkare rädslor inför framtiden."

20 kommentarer:

 1. läst två av dessa, Sambo på försök, riktigt fyndig.

  SvaraRadera
 2. Badortsmysteriet åker in i min läslista. En Agatha Christie som jag kanske inte har läst är alltid intressant.

  SvaraRadera
 3. Badortsmysteriet har jag läst. Aldrig fel med Agatha Christie.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, de passar in när som helst.

   Radera
 4. Institutet har jag oläst i hyllan. Får se när den blir läst 🙂

  SvaraRadera
 5. Badortsmysteriet är den enda jag läst. Tack för tips om de andra!

  SvaraRadera
 6. Badortsmysteriet har jag läst, en trevlig pusseldeckare.

  SvaraRadera
 7. Man kanske skulle läsa King boken.

  SvaraRadera
 8. Har inte läst någon av böckerna men de två översta vill jag läsa.

  SvaraRadera
 9. känner bara till Badortsmysteriet. Stephen King känner jag förstås till men inte den här titeln

  SvaraRadera
 10. Institutet slukade jag också, jättebra!

  SvaraRadera
 11. Badortsmysteriet har jag läst. Tack för tips om de andra!

  SvaraRadera
 12. Badortsmysteriet tror jag faktiskt jag ska försöka läsa i sommar - känns som den perfekta sommarläsningen. Blir nyfiken på Kings bok också.

  SvaraRadera
 13. Åh, Institutet, den måste jag ju bara läsa! Borde finnas på biblioteket.

  SvaraRadera