söndag 21 juni 2020

Laglöst rike, Leigh Bardugo

Titel
: Laglöst rike
Originaltitel: Crooked Kingdom
Serie: The Six of Crows #2 Grishaverse #5
Författare: Leigh Bardugo
Utgivningsår: 2016 (2019)
Förlag: Gilla böcker
Sidor/tid: 489 sidor
Genre: Undom, Fantasy
Språk: Svenska


Handling:
Kaz Brekker och hans gäng har just överlevt en livsfarlig utmaning. Men istället för belöningen som de blivit lovade, får de slåss för sina liv. De är lurade, sårade och utarmade. Starka krafter kämpar om hemligheten bakom drogen jurda parem, som förstärker magiska förmågor något ofattbart -- men till ett mycket högt pris.

Mina åsikter:
Karaktärer: 3/5
Handling: 3/5
Världsbygge: 4/5
Intressant: 3/5
Mitt nöje: 3/5

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Det här är andra boken i en duologi och även en utökning av Grishaverse som tydligen skall bli en Netflixserie, vi får väl se om det dyker upp någon gång.
Det mest positiva med den här boken är att vi får lära känna karaktärerna mer. Deras historia och liv, vilket är positivt då jag saknade mycket av det i första boken. Tyvärr har jag fortfarande ingen bild av hur Kaz Brekker, huvudkaraktären ser ut. Mer än att han har käpp, haltar och använder handskar. Har jag missat hans beskrivning?

Handlingen är tillräckligt intressant och spännande för att jag skall läsa på i makligt tempo. Det är en bok som är trevlig att läsa men som inte sticker ut eller engagerar alltför intensivt.
⭐⭐⭐

Går att köpa på Adlibris.comBokus.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar