tisdag 2 juni 2020

Tisdagstrion - Hyllvärmare


Idag är det Tisdag igen och dags för tisdagstrion från Ugglan och boken och denna vecka är temat: Hyllvärmare

Jag har faktiskt lyckats minska antalet hyllvärmare drastiskt här hemma. Dels genom att inte köpa så mycket böcker, dels genom att ge bort de jag insett att jag inte kommer att läsa. Nu har jag en del samlingsvolymer av olika författare där jag inte läst allt eller något ur än. Typ Sherlock Holmes, Poes samlade verk och några till. De kommer jag kanske aldrig läsa allt ur, men de är ändå kul att ha. Nu till de faktiska hyllvärmarna, de är bara 16 stycken, varav 8 st är Agatha Christie som jag samlar på och inte hunnit läsa alla än.

Laglöst rike, Leigh Bardugo
Detta är bok två i duon Six of Crows, och denna andra del kom relativt nyligen ut på svenska, långt efter första boken. Ärligt talat kommer jag inte ens ihåg första boken så min plan är att läsa både bok 1 & 2 i Juni faktiskt. Så denna är förhoppningsvis inte hyllvärmare så länge till.

"Kaz Brekker och hans gäng har just överlevt en livsfarlig utmaning. Men istället för belöningen som de blivit lovade, får de slåss för sina liv. De är lurade, sårade och utarmade. Starka krafter kämpar om hemligheten bakom drogen jurda parem, som förstärker magiska förmågor något ofattbart -- men till ett mycket högt pris."


The Traitor's Kingdom, Erin Beaty
Den här boken är också planerad att sluta vara hyllvärmare i Juni. Sista boken i en triologi som varit ganska lättläst och smått underhållande så här långt. Jag är dessutom barnsligt förtjust i omslagen. En av anledningarna till att jag råkat köpa första delen en gång, plus att den var blurbad av en favoritförfattare. 

"Unlikely alliances are forged and trust is shattered in the stunning conclusion to Erin Beaty's The Traitor's Trilogy--The Traitor's Kingdom.A new queen under threat. An ambassador with a desperate scheme. Two kingdoms with everything to lose. Once a spy and counselor to the throne, Sage Fowler has secured victory for her kingdom at a terrible cost. Now an ambassador representing Demora, Sage is about to face her greatest challenge to avoid a war with a rival kingdom. After an assassination attempt destroys the chance for peace, Sage and her fiance Major Alex Quinn risk a dangerous plot to reveal the culprit. But the stakes are higher than ever, and in the game of traitors, betrayal is the only certainty. "

Skugga av svek 1 & 2, Diana Gabaldon
Del 8 (och 9) i Outlanderserien och dessutom de sista i nämnda serie. Dem borde jag ta tag i, i höst så att jag är klar med den serien. För jag är nämligen sugen på att läsa om första boken som jag tyckte var bäst, men det får jag inte förrän jag är klar med serien.

"Äventyret började i den nu klassiska romanen Främlingen. Den engelska sjuksköterskan Claire Randall gör år 1946 ofrivilligt en tidsresa där hon hamnar i 1700-talets Skottland. I den efterlängtade åttonde boken fortsätter berättelsen om tidsresenären Claire, hennes skotske man Jamie Fraser och deras barn och barnbarn, i två tidsplan ..."

19 kommentarer:

 1. Jag har en hel del hyllvärmare men har lyckats rensa lite ibland, men det hjälper inte riktigt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju ganska lätt att fylla på igen ;)

   Radera
 2. Jag är dålig på att rensa bland mina hyllvärmare. Leigh Bardugo har jag bara läst en bok av, men vill läsa mer av henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju lätt att fylla på med böcker, men svårt att rensa bort, tycker jag iallafall. Och läsa allt hinner man ju absolut inte.

   Radera
 3. Mitt problem är att jag ju faktiskt vill läsa alla böcker som står i hyllan 🙂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket böcker och för lite tid är ju ett välkänt problem. :)

   Radera
 4. Fult, men ändå lite häftigt, omslag till Laglöst rike.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, har tänkt samma sak. Men jag gillar att båda böckerna matchar iallafall. :)

   Radera
 5. Började läsa Gabaldons serie en gång i tiden men ledsnade efter några av böckerna och har inte tagit upp den igen. Tack för tips om de andra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är väldigt utdragna. Men jag gillar ändå det välkända och nu har jag ju bara två böcker kvar, så det måste jag ju fixa, tänker jag.

   Radera
 6. känner igen Gabaldon, men jag har inte läst något av henne. de båda andra känner jag inte igen

  SvaraRadera
 7. fina omslag, nya titlar för mig.

  SvaraRadera
 8. Men då har du i alla fall sexton hyllvärmare att glädja dig åt. :-)

  SvaraRadera
 9. Jag har inte läst någon av dessa. En annan av Leigh Bardugo började jag på, men sen gav jag upp. Det var nog inte för mig.

  SvaraRadera
 10. Har inte läst någon av dina böcker. Gabaldons böcker är jag faktiskt väldigt nyfiken på.

  SvaraRadera
 11. Jag har massa hyllvärmare och mer köper jag.

  SvaraRadera
 12. Jag har läst alla böcker i Gabaldons serie, men inte de andra två böckerna i din trio.

  SvaraRadera
 13. Känner inte till dessa - och försöker glömma dem snabbt, för jag behöver ju inte ännu fler på att-läsa-listan som du förstår!

  SvaraRadera
 14. Tycker också det är skönt att rensa ut lite böcker emellanåt. Fast lite fler hyllvärmare än du har jag allt :-)

  SvaraRadera