lördag 29 juli 2017

Semesterinköp

Tänkte så smått komma igång igen efter några härliga veckor av uppehåll. Idag bjuds det på en liten haul, eller böcker och bokrelaterade inköp som gjorts under semestern.


Bland annat har jag varit på Böcker & Blad som finns i köpcentret Torp utanför Uddevalla. Det är en av mina favoritbokhandlar. De har massor av böcker och bokrelaterade saker och engagerad personal. Väl värt ett besök! Försöker komma in där varje gång vi åker upp i Bohuslän för hav och klippor.


Från Böcker & Blad fick jag med mig denna vackra version av the secret garden plus ett magnetiskt bokmärke med lilla My på som finns längre ner på sidan. Jag har läst boken en gång när jag var liten, tror jag, men känner att det är dags att ge mig på den igen. Vilket kommer bli så mycket lättare i denna vackra utformning.En dag när jag och min älskade gubbe var barnfria passade vi på att åka in till Göteborg. Mitt mål var Science Fiction bokhandel på Kungsgatan. Jag gick där läääänge och hade kunnat gå där ännu längre om jag inte känner lite dåligt samvete för makens skull, som inte är lika intresserad. I vilket fall kom jag ut med några få böcker.

Bland annat de två första böckerna i Finishing Schoolserien av Gail Carrier. De skall handla om en etikett skola för spioner i stempunkform

Etiquette and Espionage
"Det är en sak att lära sig att niga ordentligt. Det är en helt annan sak att lära sig att niga och kasta en kniv på samma gång. Välkommen till Avslutningsskolan!" (Fritt översatt av mig från baksidan)
Curtsies and Conspiracies
"Behöver man fyra fullväxta fingerborgsblomma för att dekorera ett middagsbord för sex gäster? Eller är det sex fingerborgsblomma som behövs för att döda fyra storväxta gäster"

Tycker dessa böcker låter som väldigt rolig läsning. Hoppas de är välskrivna!

Sen köpte jag även Frostblood av Elly Blake och The Traitors kiss av Erin Bratt

Frostblood
Ruby är en eldsblod. I ett land där frosten härskar, är hennes existens ett brott. Därför har hon spendera hela sitt liv som gömd"
Denna låter lite klyschor, som nånting jag läst förr, men jag ger den en chans.

The Traitors Kiss
Enda anledningen till att jag köpte denna var att min favoritförfattare Mary E. Pearson (the Remnant Chronicles) blurbat boken. Hon skriver" A thrilling tale with an unforgettable heroin and a love story that left me breathless" Det låter ju som en bok för mig.

Sen har jag köpt lite bokrelaterade prylar som jag är väldigt nöjd med. Bokbörsen, klar jag måste han de frågorna, om inte annat för att plugga på sånt jag inte kan. (Science Fiction bokhandel)


Har ni sett en sån gullig te-sil? Med Muminmamman på!!! Jag har varit ute efter en lite roligare te-sil än den jag har, då jag gillar lös-te. Jag kunde inte hittat en bättre än denna! Jag älskar den, borde köpt fler... (Science Fiction bokhandeln) Lilla My-bokmärket köpte jag som sagt i Uddevalla.


Men innan dess hade jag beställt detta underbara bokmärke från nätet (Adlibris) Det är sååå fint, men så skört att jag inte vågar använda det.

Det var lite av min shopping under semestern, kan säkert bli mer, då jag har två hela veckor kvar!
4 kommentarer:

 1. Tesilen var verkligen jättefin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur!!! Man borde ha en med varje muminfigur.

   Radera
 2. Så många fina grejer! Älskar SF-bokhandeln i Göteborg, kan också gå där i timmar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en ny bekantskap för mig. Men behöver absolut åka dit regelbundet!😊

   Radera