fredag 9 september 2016

TBR-taggenSåg den här taggen på Vargnatts bokhylla (vet inte var den kommer ifrån från början) och tyckte den var lite rolig och ett bra sätt att gå igenom mina olästa böcker. Måste tillägga att jag försöker att inte ha alltför många olästa böcker hemma. Börjar de byggas på för mycket sätter jag strikt köpstopp på mig själv. Hård men rättvis...

Just nu i "attläsahyllan" står 19 böcker och då är inte de böcker som finns i "Storytelhyllan" medräknade. Sen har det kommit och skall komma ut ett helt gäng böcker nu under hösten som skall köpas också. Men just nu... Finns de här böckerna.
1. Vilken bok har du inte kunnat avsluta?

Jag har inte kunnat avsluta Jeeves klara skivan av Wodehouse. Jag har fått den här boken utav någon som älskar de här böckerna. Den är lite charmig och så, men lite seg och mansgrisaktig... Så jag har läst ca 1/3 och inte kommit mig för att ta upp den igen.

2. Vilken bok har du inte läst än för att du inte har haft tid? 

Jag har planerat att läsa den här serien länge, men inte "fått tid" till det. Nu kommer ju Högt spel av samma författare i oktober och innan dess vill jag ha läst ut första serien. Får se hur det går med det.
3. Vilken bok har du inte läst än för att det är fortsättningen på en serie?


För att det är en fortsättning är väl synd att säga, men Outlanderserien av Diana Gabaldon har så många fortsättningar och de är så tjocka, så man måste ta lite paus emellanåt. Det är nog snart dags för nästa del.
4. Vilken bok har du inte läst än eftersom den är helt ny?


Jag beställde nyligen hela denna The Winner's trilogin av Marie Rutkoski och ser så fram emot att läsa dem. De har fått bra omdömen av flera som brukar gilla samma typ av böcker som jag.
5. Vilken bok har du inte läst än eftersom du har läst en bok av samma författare och den tyckte du inte om?


Blev inte vidare förtjust i Gone Girl av Gillian Flynn, så den här har fått stå tillbaka ett tag. Vet fortfarande inte om jag kommer ge den en chans eller ett nytt hem.

6. Vilken bok har du inte läst än för att du inte riktigt känner för det?


Tror egentligen att jag kommer gilla Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Men varje gång jag skall börja läsa en ny bok, känner jag inte riktigt för denna.

7. Vilken bok har du inte läst än eftersom den är gigantisk?


Det syns inte så tydligt på fotot men sjätte boken i Diana Gabaldons serie är ENORM. 1279 tunna sidor med liten text, det krävs lite engagemang att ge sig på den. Det är tur att jag redan tycker om Clair och Jamie och Dianas sätt att skriva om dem.8. Vilken bok har du inte läst än för att omslaget lockade och sedan visade det sig att den inte hade så bra recensioner?


Min barndoms inre prinsessa fick mig att köpa denna, sen läste jag om den och det visade sig att den inte fått överdrivet bra recensioner. Men jag tänker ge den en chans ändå... Så småningom.
9. Vilken bok avskräcker dig mest från din olästa hög?


Konstigt nog är det Tusen och en natt. Lång, ålderdomligt språk och en typisk "att läsa i skolan bok" Klassiker har en förmåga att skrämma mig helt enkelt. Det är nog därför jag läst så få. Men jag jobbar på det.
Det var roligt att göra den här tagen, så är någon sugen så ta tag i den och gör den till din.

2 kommentarer: