lördag 11 november 2023

Överlevarna, Jane Harper

Titel
: Överlevarna
Serie: -
Författare: Jane Harper
Utgivningsår: 2020
Förlag: Bokförlaget Forum
Sidor/tid: 11 timmar 23 minuter
Genre: Thriller
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Niklas Engdahl

Handling:
Ett misstag förändrade Kieran Elliots liv för alltid och skuldkänslorna som fortfarande förföljer honom blossar upp när han besöker den lilla kuststad som en gång var hans hem tillsammans med sin fru och deras lilla dotter. Kierans föräldrar kämpar för att få saker att gå ihop i ett samhälle som är beroende av havet, både på gott och ont, och över dem hänger skuggan av den frånvarande brodern Finn.

När en kropp upptäcks på stranden hotar väl bevarade hemligheter att dyka upp i den mordutredningen som följer. Ett sjunket vrak, en försvunnen flicka och frågor som aldrig fått något svar.

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Enligt min erfarenhet av Jane Harper får naturen i Australien ta stor plats i hennes berättelser. Även om denna boken inte känns lika atmosfärisk som hennes andra böcker jag läst, finns ändå natur och väder väldigt närvarande då vi befinner oss på ön Tasmanien. Havet, det kustnära klimatet och tidvattnet påverkar alla i samhället på ett väldigt påtagligt sätt. 

En storm tog tre liv tolv år tillbaka i tiden och det påverkar fortfarande samhället när en kvinna hittas död vid vattenbrynet. Det nya dödsfallet river upp gamla sår och minnen och vi får följa några i byn som varit med under dessa tragiska händelser när de bearbetar och får följa en ny utredning som vävs samman med den gamla.

Det här är ingen snabb och intensiv thriller, utan långsamt får läsaren reda på vad som hände då och nu ihop med det dagliga livet som levs. Spänningen är på en ganska låg nivå och det blir mer en ganska sorglig men ändå trevlig historia att ta till sig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar