lördag 21 oktober 2023

Vild eld,Ann Cleeves

Titel
: Vild eld
Serie: Andra Shetlandskvarteten #4, Shetland Island #8
Författare: AnnCleeves
Utgivningsår: 2018
Förlag: Bonnier Audio
Sidor/tid: 11 timmar 9 minuter
Genre: Deckare, Kriminalroman
Språk: 

Ljudbok
Inläsare: Harald Leander

Handling:
Helena och Daniel Fleming flyttar med sina barn till den avlägset belägna orten Deltaness på Shetlandsöarna för att få en nystart. Sonen Christopher har autism och föräldrarna hoppas att en mindre skola ska ge honom bättre stöd än han fått på sin förra skola i London. Men familjen märker snart att alla i det lilla samhället inte är lika glada över deras ankomst. Någon skickar Helena små teckningar av en streckgubbe i en snara.

Det visar sig att den tidigare ägaren av familjen Flemings nya hus begick självmord genom att hänga sig i ladan på gården. När Emma Shearer, barnflicka hos traktens läkare, hittas hängd i samma lada rubriceras dödsfallet som mord, inte självmord. Inom kort sprids skvallret om hennes förhållande med Daniel som en löpeld, och fallet hamnar på Jimmy Perez bord. Kommer Perez att lyckas hitta Emma Shearers mördare innan familjen Fleming har krossats för alltid?

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
Sista boken om Poliserna på Shetlandsöarna och det känns lite sorgligt att det tar slut här. Morden som begås är sorgliga och det är tragiska öden som man får ta del av. Polisernas personliga liv är inte heller riktigt på topp här och Perez är riktigt grinig för att vara en melankolisk snubbe från början. Det är nog första gången jag inte gillar honom särskilt mycket under resans gång. Kanske är det taktiskt av författaren, kanske var hon lite trött på honom. Men boken är naturligtvis bra och jag är mycket belåten över läsningen.
Det skall faktiskt bli riktigt roligt att läsa någon annat av samma författare. Hon har ju skrivit en hel del och jag hoppas och tror att hennes andra böcker är lika tillfredställande läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar