torsdag 14 september 2023

Tomma Luften, Ann Cleeves

Titel
: Tomma luften
Serie: Andra Shetlandskvarteten #2 Shetland #6
Författare: Ann Clevees
Utgivningsår: 2014
Förlag: Bonnier Audio
Sidor/tid: 11 timmar 9 minuter
Genre: Kriminalroman,Deckare
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Harald Leander

Handling:
Det är midsommar på Shetlandsöarna, en tid av ljusa nätter och gäckande dimma. Polly, Caroline och Eleanor är vänner sedan universitetstiden och har tillsammans med sina partners lämnat Londons larm och stress för en långhelg på Unst, Shetlands nordligaste ö. De är där för att enligt den shetländska traditionen fira Carolines giftermål med öbon Lowrie. Sent på kvällen efter bröllopsfesten försvinner plötsligt Eleanor. Dagen därpå upptäcker Polly ett mejl från henne, som ser ut som ett självmordsbrev. Men det är något som inte stämmer med brevet, och när Eleanors kropp hittas nära den dramatiska klippkanten tätnar mysteriet.

Kriminalarna Jimmy Perez och Willow Reeves får uppdraget att resa till Unst för att utreda fallet. Innan Eleanor försvann påstod hon att hon sett spöket efter en liten flicka som drunknat på ön på tjugotalet. Enligt Eleanors vänner hade hennes intresse för spöket på Unst verkat närmast som en besatthet – höll hon kanske på att förlora förståndet? Jimmy och Willow får dock snabbt känslan av att Eleanors död är mer komplicerad än så.

Finns det en hemlighet bakom myten om spökflickan? En hemlighet så chockerande att någon flera decennier senare skulle kunna drivas till mord för att förhindra att sanningen kom ut?

Snabb sammanfattning av vad jag tyckte
När läsningen går trögt får man vända sig till säkra kort. Ann Cleeves har blivit ett av de säkra korten för mig och då har jag bara läst denna serien om Shetlandspolisen Jimmy Perez. Jag kan knappt bärga mig att få läsa hennes andra serier som t.ex den om Vera Stanhope. Denna boken var kanske inte den bästa i serien och jag fastnade egentligen varken för brottet eller för de nya karaktärerna. Men ändå kan jag inte sluta lyssna. Det är tryggt och det är lite småmysigt, trotts grova brott och det är sommar på Shetlandsöarna, så i slutändan är jag ganska nöjd ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar