måndag 30 april 2018

Stresshantering för kvinnor, Jessica Finn & Mikael Sandberg

Titel: Stresshantering för kvinnor
Originaltitel: Stresshantering för kvinnor : från kaos till harmoni - skapa sköna flöden i arbete och relationer
Serie: -
Författare: Jessica Finn, Mikael Sandberg
Utgivningsår: 2018
Förlag: Whip Media
Sidor/tid: 3 timmar 15 minuter
Genre: Personlig utveckling
Språk: Svenska

Ljudbok
Inläsare: Per Löfberg

Handling:
Vi tror att många kvinnor kämpar med sin stress för att få tillvaron att gå ihop, men att de saknar förmågan att få det att fungera i det dagliga livet. Därför har vi tagit fram den här boken. Vi tror att den kommer ge dig många insikter och vara ett bra verktyg för att få till de förändringar du vill i ditt liv, inte bara avseende stress utan på flera områden. Vi hoppas att boken kommer ge dig redskap för att utvecklas på ett djupare plan.

Statistik visar att fyra gånger så många kvinnor som män är sjukskrivna för stress. I den här boken har vi valt att lyfta fram skillnaderna mellan könen för att vi tror att det hjälper stressade kvinnor att få perspektiv på sin situation. Vi delar även med oss av beprövade övningar som vi stressterapeuter använder oss av i vårt klientarbete.

Du kommer att lära dig:
  • förändra dina tankar
  • få bättre kontakt med dina känslor och dina behov
  • hur du ska göra för att förändra oönskade beteenden
  • hur du ökar din livskvalitet inom arbete och relationer

Vi kan inte undvika livets utmaningar, men vi kan välja hur vi gör när vi hanterar dem. Att förstå dig själv och skapa en bättre relation till dig själv är ett viktigt steg närmre hälsa och välmående. (Bokus)
Mina tankar:
Många av de böcker jag ger mig på nu handlar om just stress, eftersom jag har ett bakslag vad gäller utmattningssyndrom. Jag vill lära mig mer om hur jag kan hitta balans i livet och undvika att hamna i fler bakslag. Den här boken kändes ju perfekt. Jag är kvinna och behöver lära mig stresshantering.

Lite kluven är jag ändå till den här. Det kan vara så att jag helt enkelt behöver lyssna/läsa den här igen, då min hjärna just nu har begränsad kapacitet att ta in information. Jag upplevde att det var väldigt mycket information som jag inte hann bearbeta eller ta in. 

Första delen av boken kommer jag inte ens ihåg. Medans delarna med hur menscykeln och dess hormoners påverkan sitter lite bättre. Jag behöver förmodligen en fysisk kopia att kunna gå tillbaka till och uppdatera mig, för jag tror att boken är givande och lärorik.

Flummig recension? Ja, det återspeglar bara tillståndet av ludd i huvudet just nu.

Stresshantering för kvinnor är en bok om hur just kvinnor fungerar och behöver för att hantera och minska sin stress.

Betyg: 3/5Går att köpa på cdon.comAdlibris.comBokus.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar