onsdag 27 december 2017

Mest minnesvärda böckerna 2017

Många av de böcker som jag tyckte mest om under 2017 var omläsningsböcker eller ganska självklara böcker som Harry Potterserien. Därför tänkte jag istället göra en sammanställning av de mest minnesvärda böckerna under 2017. Ni vet, de där böckerna som kanske inte fick bäst betyg, men som ändå fastnade av en eller annan anledning. Här är mina från det gångna året, utan någon särskild inbördes ordning.

Tårar i havet av Ruta Sepetys
Den utspelar sig under andra världskriget och ger en gripande skildring av människors öde under en särskild händelse som kanske inte är så känd. Den berörde mig.

Fyren mellan haven av M.L Stedman
Denna boken tyckte jag egentligen inte särskilt bra om, men den finns fortfarande kvar hos mig. Tragiska liv som dessutom blivit film.

Svindlandede höjder av Emily Bronte
Det här är ju inte heller en särskilt positiv berättelse utan handlar om en hel del elände. Men jag kan förstå att den blivit en klassiker.

Jag lät dig gå av Claire Macintosh
Ledsam historia återigen, med lutning åt kriminalromanhållet.

The Handmaid's tale av Margaret Atwood
Var de fyra första böckerna deprimerande så tar nog ändå denna priset. En dystopi som på något konstigt sätt ändå inte känns helt omöjlig, vilket gör den så skrämmande.


Stephen Frys inläsning av  Harry Potter
Nockade mig fullständigt. Det är den bästa inläsning av någon bok jag någonsin hört.

By your side av Kasie West
Råkade se en booktuber rekommendera Kasie West som en lättläst contemporaryförfattare och när jag såg att Storytel hade några av hennes böcker prövade jag att lyssna på dem. Hur gulligt som helt. Perfekt lässvackebotare.

4 kommentarer:

  1. Jag lät dig gå och Svindlande höjder gillar jag :)

    SvaraRadera
  2. Jag har lyssnat på några HP lästa av Stephen Frys och dom är verkligen bra! :)

    SvaraRadera